Κεραυνός εν αιθρία για την ΑΕΚ, η οποία μέσω αθλητικής ιστοσελίδας πληροφορήθηκε χθες ότι ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας δεν αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στην δ΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όπως θα ονομάζεται πλέον το Κύπελλο UΕFΑ. Ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΠΟ κ.

Παυσανίας Παπανικολάουαπαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΠΑΕ Λάρισα αναφέρει ότι ο γύρος της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ στον οποίο θα συμμετάσχει η ΑΕΚ στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, η οποία οδηγεί στη β΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, «θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση την οποία θα καταλάβει στη βαθμολογία μετά τη λήξη των πλέι οφ». Αυτό σημαίνει ότι μόνο αν καταλάβει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ θα κερδίσει την απευθείας συμμετοχή στην δ΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, ο οποίος ανέκαθεν έδινε στον φιναλίστ τα προνόμια του κυπελλούχου στην περίπτωση που αυτός ήταν και πρωταθλητής. Πάντως στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, την οποία έχει υπογράψει και η ΑΕΚ, αναφέρεται αόριστα ότι ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν στις διοργανώσεις της UΕFΑ θα γνωστοποιηθεί με σχετικό έγγραφο της ΕΠΟ όταν η τελευταία ενημερωθεί από την UΕFΑ. Προφανώς η ΕΠΟ ενημερώθηκε από την UΕFΑ αλλά δεν φρόντισε να ενημερώσει τις ομάδες και η ΑΕΚ κατέβηκε να αγωνισθεί στον τελικό σίγουρη ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος έχει διασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στη δ΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Και σαν να μη έφτανε αυτό χθες έγινε γνωστό ότι οι πρόεδροι του Πανσερραϊκού και του ΟΦΗ που υποβιβάστηκαν κκ.

Πέτρος Θεοδωρίδης καιΦανούρης Βατσινάς προσπαθούν με πολιτικά μέσα να πετύχουν την αύξηση σε 18 των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, οι όποιες αλλαγές μπορούν να ισχύσουν από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν οι «εκλεκτοί» του έθνους τροποποιήσουν τη σχετική διάταξη.