Στο«ξεκίνημα της πιο δύσκολης περιόδου»βρίσκεται η τουριστική βιομηχανία της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός κ.

Κ. Καραμανλής(στη φωτογραφία), ο οποίος ήταν επίσημος ομιλητής στη 17η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ χθες στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ότι«οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι». «Πήραμε ήδη σοβαρά μέτρα στο πλαίσιο του εφικτού. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις. Οποτε χρειαστεί, θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση με τον ίδιο γνώμονα. Πάντοτε βέβαια στα όρια των αντοχών της οικονομίας μας»δήλωσε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε τον Δεκέμβριο για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την οικονομική και κοινωνική σπουδαιότητα του τουρισμού «έκανε περισσότερα απ΄ όσα για οποιονδήποτε άλλο κλάδο».

Τον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο Πρωθυπουργός, αν και πρόσθεσε πως αυτές είναι αναπόφευκτες, ενώ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση που«κερδίζεται με τη συμβολή όλων».

Για τον λόγο αυτόν μάλιστα σύστησε στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένους στο τουριστικό προϊόν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συμπίεση των τιμών, σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, με στόχο την προσέλκυση όχι μόνο των ξένων αλλά και των ελλήνων επισκεπτών.