Σε αγώνα δρόμου για διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές έχει αποδυθεί ο Περισσός, που εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου όχι μόνο να είναι τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, αλλά και ενισχυμένο εκλογικά. Παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου οι σημερινοί ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κκ. Ι. ΤούσσαςκαιΑθ. Παφίλης, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής, ενώ τρίτος είναι ο κ.

Χ. Αγγουράκης, ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία σε ζητήματα διεθνών θέσεων και υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ την περίοδο 1997-2000. Από τους συνεργαζόμενους, οι οποίοι μετέχουν στην ευρωλίστα και δεν είναι μέλη του ΚΚΕ, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του καθηγητή Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ κ.

Γ. Μαργαρίτη,αλλά και του καθηγητή Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.

Π. Μολυβδά. Ο νυν ευρωβουλευτής κ.

Κ.Δρούτσας, ο οποίος είχε καταλάβει τον Μάιο του 2008 τη θέση της κυρίαςΔιαμάντως Μανωλάκου στο Ευρωκοινοβούλιο, τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση (22η). Στο ευρωψηφοδέλτιο εκπροσωπείται η γενιά των 40άρηδων και 30άρηδων, με στελέχη όπως ο 42χρονος κ.

Μ.Συντυχάκης– καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην ευρωλίστα- και η 36χρονη κυρία Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, αλλά και οι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, με τις υποψηφιότητες του κ.

Π. Απέργη, μετανάστη από τη Δανία (6η θέση), και της 32χρονης κυρίαςΑννας Γρηγοριάδου , διδάκτορος Φυσικών Επιστημών με εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Από τους 22 υποψηφίους πέντε είναι γυναίκες, ενώ μετέχουν κομματικά μέλη που πρωτοστάτησαν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η κυρία Λέττα Μεθωνιού(5η θέση).

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίαΑλέκα Παπαρήγακάλεσε χθες τους πολίτες να τιμωρήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και υπογράμμισε ότι επιλέγοντας ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ«είναι σαν να πηγαίνεις από τον Αννα στον Καϊάφα».