Ενα ακόμη θέμα απειλεί να προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνών κόμμα: η εξαγορά της εταιρείας Γερμανός ΑΒΕΕ από την Cosmote και η εντατική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει ζητήσει ο 20ός ειδικός ανακριτής κ. Απ.Ζαβιτσάνοςτρομάζουν το «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας, έναν μόλις μήνα πριν από την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» έντονη είναι η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο λόγω της επιθετικής στάσης που τηρεί στο συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κ.

Ι.Μανώλης, ο οποίος τα επόμενα εικοσιτετράωρα πρόκειται να καταθέσει στον ανακριτή.

Η κατάθεση του κ. Μανώλη αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού μπορεί να προκαλέσει… τεκτονικό σεισμό στο νεοδημοκρατικό σύστημα, κυρίως αν ερωτηθεί για τα πολιτικά πρόσωπα που θεωρεί ότι έχουν σχέση με την υπόθεση, αλλά και για τη διοίκηση τόσο του ΟΤΕ όσο και της Cosmote.

Ο κ. Μανώλης είχε καταγγείλει τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την επιζήμια για το ελληνικό Δημόσιο. Τη δικαστική διερεύνηση είχαν ζητήσει με επιστολή τους στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.

Χρ.Βερελής , ενώ τον ρόλο της έπαιξε και η μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του ΠαΣοΚ τον Φεβρουάριο του 2007. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του κ. Μανώλη για τον πρώην υπουργό κ.

Γ. Αλογοσκούφη , ο οποίος στα μέσα Ιουλίου 2006 είχε αναφέρει, ύστερα από συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ότι η εξαγορά ήταν«μια πολύ καλή επιχειρηματική συμφωνία για τον οργανισμό,διότι τον ενδυναμώνει και του δίνει ένα μεγάλο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων του στους καταναλωτές». Κύκλοι του κλάδου των επικοινωνιών σημείωναν ότι η εκτίμηση Αλογοσκούφη δικαιώνεται ήδη από τις εξελίξεις, καθώς η Cosmote εμφανίζει εντυπωσιακή ήδη ενίσχυση της διεισδυτικότητάς της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Μανώλης είναι ιδιαίτερα «πιεσμένος» το τελευταίο διάστημα, καθώς στην Αργολίδα αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ.

Ι.Ανδριανός. Το ζητούμενο είναι τι θα πράξει ο κ. Μανώλης και κυρίως πώς θα χειριστεί την κατάθεσή του, ενώ ήδη ορισμένοι «κύκλοι» εντός της ΝΔ αφήνουν να διαρρεύσει ότι αν δημιουργήσει πρόβλημα, ουσιαστικά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ειδικά με την εκ νέου συμμετοχή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

«Ο Μανώλης δεν εξαρτά την υποψηφιότητά του από τον κ.Ανδριανό»τόνισε ο ίδιος ο βουλευτής στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84 και μίλησε για«αντιδεοντολογικό τρόπο προβολής της υποψηφιότητας» του κ. Ανδριανού κατά την προχθεσινή περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Αργολίδα.