Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε. Αντώναρος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη και αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, δήλωσε πως δεν είναι θέμα ικανοποίησης. Είπε ότι ολοκληρώθηκε μία διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα, τους νόμους, τον κανονισμό της Βουλής και έχει συγκεκριμένο αντικείμενο τη διερεύνηση κατά πόσον υπάρχουν λόγοι, ενδείξεις, συγκεκριμένα στοιχεία για τη δίωξη ή μη ενός μέλους του κοινοβουλίου. «Αν κάποιοι επιθυμούν – όπως κάνουν συνειδητά και συστηματικά – να απαξιώνουν τη θεσμική λειτουργία των οργάνων της πολιτείας μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν», ανέφερε και τόνισε πως όλοι έχουμε καθήκον να σεβόμαστε τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων και μάλιστα ενός οργάνου όπως η Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το ενδεχόμενο αλλαγής του, δήλωσε πως υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο έχει ψηφιστεί και μέσα στο οποίο γίνονται όλες αυτές οι διαδικασίες. «Για ενδεχόμενη αλλαγή μένω στη χθεσινή απάντηση που έδωσα», πρόσθεσε ενώ με αφορμή άλλη ερώτηση είπε πως οι βουλευτές όλων των κομμάτων έκαναν χθες το καθήκον τους κατά συνείδηση και αυτή η στάση είναι απολύτως σεβαστή από όλα τα κόμματα. Σε ερώτηση αν θα «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ο κ. Παυλίδης, ο κ. Αντώναρος είπε πως «δεν έχουμε ενώπιόν μας εκλογές, συνεπώς δεν έχουμε θέμα συγκρότησης ψηφοδελτίων και συνεπώς δεν μπορώ και δεν θα απαντήσω για ένα θέμα που δεν έχει καμία επικαιρότητα».

Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα συνιστά αθώωση του κ. Παυλίδη ή κλείσιμο της υπόθεσης, επανέλαβε πως η διαδικασία είχε συγκεκριμένο αντικείμενο και ότι το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια ότι χρειάζονται 151 θετικές ψήφοι. «Η Βουλή αποφάσισε ότι τέτοιο έδαφος δεν υπάρχει. Είναι σαφές. Τελεία και παύλα», επεσήμανε και στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχει πολιτικό θέμα αφού οι φήφοι »υπέρ» και τα λευκά είναι περισσότερες από τις ψήφους »κατά» και είπε ότι αυτή η ανάγνωση συνιστά τη διαστροφή με την οποία το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αναγνώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Όταν δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκει σοφιστείες, τεχνάσματα, μικροκομματικές ερμηνείες για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν για όποιον αντιλαμβάνεται, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τί συμβαίνει», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα έχει δηλώσει. «Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στερείται πολιτικής και δεν υπολογίζει τους θεσμούς. Ο μόνος δρόμος που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αδίστακτη συντήρηση της σκανδαλολογίας επιδιώκοντας να ευτελίσει τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει «σ’αυτή τη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα για τους βουλευτές της Ν.Δ που πιθανώς ψήφισαν λευκό ή παρών τόνισε πως είναι πολύ προσεκτικός με εικασίες ως προς τη στάση των βουλευτών σε μια μυστική ψηφοφορία και εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό του στον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές όλων των κομμάτων άσκησαν το δικαίωμά τους κατά συνείδηση.

«Στον απλό πολίτη πρέπει να μένει ότι λειτούργησαν οι θεσμοί στη χώρα», είπε και ανέφερε πως μπορεί κάποιο αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλήρως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στα ΜΜΕ που έχουν παρουσιάσει το θέμα ώστε να μην ανταποκρίνεται απόλυτα στα αντικειμενικά στοιχεία με τα οποία οι βουλευτές κλήθηκαν να κρίνουν. «Οι 298 βουλευτές λειτούργησαν κατά ένα τρόπο ως δικαστές. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος δεν το έκανε κατά συνείδηση. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε αυτή την ετυμηγορία. Περί ετυμηγορίας πρόκειται», επεσήμανε. Παράλληλα είπε ότι η αίσθηση της κοινής γνώμης διαμορφώνεται από εξωγενείς παράγοντες, όχι πάντα με κακή πρόθεση και τα στοιχεία μπορούν να τα αξιολογήσουν εκείνοι που τα μελέτησαν και δεν θα αμφισβητήσει την επάρκεια και υπευθυνότητα των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς αν συντρέχει λόγος παραίτησης του κ. Παυλίδη πλέον, είπε, πως εξήγησε ποια ήταν η διαδικασία και πώς κατέληξε. «Όλα τα άλλα είναι καθαρά προσωπική επιλογή κάθε βουλευτή», υπογράμμισε.

Για τις 2 διαρροές που φαίνεται να υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν κάνει κανένα σχόλιο για τη στάση των Ελλήνων βουλευτών. Πρόσθεσε πως από την αρχή είπε ότι όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν καθήκον να ψηφίσουν κατά συνείδηση και δεν κάνει διαφοροποίηση στη στάση των βουλευτών του ενός ή του άλλου ή του τρίτου κόμματος.