Βραδύτερη επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα υπέδειξαν τα στοιχεία της έρευνας του Απριλίου για το δείκτη PMI και για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο καταγράφηκαν εξασθενημένες μειώσεις της παραγωγής και των νέων παραγγελιών ενώ εξασθένησε ο ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) ανήλθε στις 40.9 μονάδες τον Απρίλιο και παρότι κατέγραψε τιμή υψηλότερη από τις 38.2 μονάδες του Μαρτίου, η εν λόγω τιμή παρέμεινε ενδεικτική της απότομης επιδείνωσης στην κατάσταση της ελληνικής μεταποιητικής οικονομίας.

Η παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής οικονομίας εξακολούθησε να μειώνεται με ταχύ ρυθμό κατά τη διάρκεια της τελευταίας έρευνας, μολονότι με βραδύτερο ρυθμό από το Μάρτιο. Ορισμένες εταιρείες μείωσαν την παραγωγή τους κυρίως λόγω του μικρότερου όγκου εισερχόμενων νέων εργασιών, οι οποίες συρρικνώθηκαν απότομα επίσης.

Τέλος τα συνολικά επίπεδα αδιεκπεραίωτων εργασιών στα εργοστάσια του ελληνικού μεταποιητικού τομέα μειώθηκαν απότομα τον Απρίλιο, παρ’ όλο που ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο τον προηγούμενο μήνα. Οι αδιεκπεραίωτες εργασίες μειώνονται κάθε μήνα από τον προηγούμενο Ιούλιο.