Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Αρη Λάμπρος Σκόρδας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώτησε την Δευτέρα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν, σε ζητήματα που προέκυψαν εσχάτως με τον Σέρχιο Κόκε, τον Ντάρσι Νέτο, τον Βίκτορ Βιτόλο, τις επικείμενες εκλογές στο σύλλογο και τη δική του παρουσία σε αυτές. Επίσης μίλησε για τον Κίκε Ερνάντεθ και για την προσπάθεια κάποιον να τον διώξουν από την προεδρία.

«Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της χρονιάς, που θεωρητικά δεν πέτυχε η ομάδα τους στόχους της, πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν λάθος αποφάσεις. Αποδείχθηκε ότι υπήρχαν αποφάσεις που επηρέασαν τα αποτελέσματα μας.

»Έχουμε ευθύνη ως διοίκηση κι εγώ ως πρόεδρος. Αν γυρίσουμε ένα χρόνο πριν, πάλι τις ίδιες αποφάσεις θα παίρναμε πιθανότατα. Μια διοίκηση δεν μπορεί να κρίνεται, όμως, μόνο από τα αποτελέσματα» τόνισε ο διοικητικός επικεφαλής των «κίτρινων» σχετικά με την αγωνιστική πορεία του Αρη και πρόσθεσε:

«Η ομάδα δεν πέτυχε, έχω ευθύνη. Οι επιλογές προσώπων έχουν γίνει από μένα. Εχουν γίνει και λάθη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί».

Σχετικά με τις εκλογές επισήμανε: «Δεν έχω σκοπό να προσβάλω καμία διαδικασία. Είμαι αποφασισμένος να καταγγείλω κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του λαού της ομάδας. Θα πάρω μέρος σε όλες τις διαδικασίες.

»Θα περιμένω να γίνουν όλα όσο γίνεται πιο σύντομα. Ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν να μπούμε σε δίνη. Θα αποφασίσει η γενική συνέλευση τι ήταν να κάνουμε και τι έχουμε να κάνουμε. Μπορεί καθένας να με αμφισβητεί, αλλά όχι να με βρίζει. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με ευθύνη και σοβαρότητα απέναντι στο σύλλογο.

»Γίνεται ένας προεκλογικός αγώνας στη λογική όχι του τι έγινε, αλλά σε μια άλλη λογική. Εμφανίστηκε ξαφνικά ένας πόλος οργανωμένων και μελών του Δ.Σ. της Λέσχης. Στάλθηκε ένα χαρτί στο συμβούλιο της ΠΑΕ και σε μένα προσωπικά για αναγκαίο έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές στην ΠΑΕ, σε περίπτωση που εμφανιστούν υποψήφιοι αγοραστές.

»Παραλάβαμε μια ομάδα με 25 εκατομμύρια ευρώ χρέη και συσσωρευμένες ζημίες 46 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έχει υποχρεώσεις 4 εκατομμύρια ευρώ. Υπό καθεστώς ομηρίας δεν μπορώ να διοικήσω. Υπάρχει βρώμικος πόλεμος, μια καταστροφολογία, με φήμες και κατηγορίες, ακόμα και για την οικογένειά μου.

»Θα γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση στη Λέσχη και δεν ξέρουμε ακόμα το λόγο. Προκάλεσα τη Λέσχη να ασκήσει μομφή εναντίον της διοίκησης ή εμού προσωπικά».

Για τον Σέρχιο Κόκε ανέφερε: «Ο παίκτης ήρθε στο γραφείο μου, χωρίς να τον έχω καλέσει. Διαμαρτυρήθηκε για δύο πρόστιμα, ένα των 1.500 ευρώ, επειδή ήταν απών από μια προπόνηση, κι ένα των 6.000 ευρώ, επειδή δεν γύρισε από την Ισπανία στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

»Μέσα στη λειτουργία του Κόκε ήταν και πολλοί άλλοι παίκτες, που νόμιζαν ότι η διοίκηση είναι αναλώσιμη, έτσι φαίνεται προς τα έξω. Είχα πει, αν θυμάστε, κάτι περί ομηρίας και για αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση, για να ηρεμήσει το τμήμα.

»Ο Κόκε, λοιπόν, δήλωσε άρνηση να πληρώσει πρόστιμο, γιατί του χρωστάει η ομάδα χρήματα. Να σημειώσω πως ήδη έχει πληρωθεί φέτος 500.000 ευρώ και έχει να παίρνει άλλες 300.000 ευρώ. Μιλάμε για πρωτοφανή γεγονότα σε μια ομάδα.

»Το ίδιο συνέβη και όταν αποφασίστηκε να τιμωρηθεί ο Ρονάλντο Γκιάρο και ήρθαν οι παίκτες για να μου εκφράσουνε συμπαράσταση για τον συμπαίκτη τους, να μην τιμωρηθεί. Σε τέτοιες δομές δεν μπορούσε να επιβληθεί καμία πειθαρχία.

»Στον Αρη είναι αμφισβητήσιμη η διοίκηση από όλους, όταν δεν συμφωνεί με την αντίληψή τους. Θέματα ποδοσφαιριστών αποτελούν για κάποιους αντιπολίτευση, χωρίς αισχύνη, χωρίς αυτοσυγκράτηση, έτσι κινδυνεύει να βλαφτεί η ίδια η ομάδα.

»Είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε σύντομα τον Κόκε να λέει άλλα πράγματα και αυτό πρέπει να προβληματίσει. Του εξήγησα ότι η ομάδα δεν πήγε καλά, πως η συμπεριφορά του σε παραπτώματα πειθαρχικά έπρεπε να τιμωρηθεί, ότι ήταν αρχηγός και έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

»Μου είπε πως πληρώνει, πως θεωρεί ότι έκανε καλή σεζόν, αφού κάποιοι δημοσιογράφοι τον ανακήρυξαν MVP της ομάδας. Του είπα ότι είναι εξασφαλισμένα τα χρήματά του και είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με τους δικούς μας κανόνες.

»Μου απάντησε πως δεν συμφωνεί και του ανταπάντησα πως, αν δεν συμφωνεί, να δούμε την προοπτική να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, με καλύτερο περιβάλλον. Έφυγε χωρίς να έχει τίποτε άλλο».

Για τους Νέτο, Βιτόλο σχολίασε: «Με τον Νέτο είχαμε μια καλή συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ανεξάρτητα από ό,τι λέγεται, διοίκηση υπάρχει. Σας ρωτάω, υπήρχε γνώση για το τι κάνουμε πέρυσι;

»Αυτά τα χρόνια που διοικούμε υπάρχει συγκεκριμένη αντίληψη ότι υφίστανται στεγανά στην ομάδα. Ξαφνικά αυτά τα στεγανά από εμάς τους ίδιους καταρρίφτηκαν. Ξαφνικά η ομάδα έγινε έρμαιο φημολογιών, που μόνο τον Αρη μπορούν να βλάψουν.

»Στο βωμό της αντιπολίτευσης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον Αρη έρμαιο του καθενός. Ακουσα ότι δεν μιλάει ο Σκόρδας με τον Βιτόλο, ότι αρνείται να τον συναντήσει, ότι του συμπεριφέρεται υποτιμητικά. Μίλησα με τον μάνατζερ του. Ο ίδιος μου είπε πως θέλει να μείνει, αλλά πρέπει να περιμένουμε δέκα μέρες να δούμε τι θα γίνει με τη Σανταντέρ».

Για τον Κίκε Ερνάντεθ ανέφερε: «Το θέμα Κίκε Ερνάντεθ απασχόλησε ιδιαίτερα. Μίλησα και έδωσα να καταλάβουν μέσα στη σεζόν, ότι οι συνθήκες δεν με ικανοποιούν. Ενας προπονητής, για να δουλέψει, να αποδώσει και να κριθεί, χρειάζεται κατάλληλες συνθήκες.

»Η ομάδα ειπώθηκε πως δεν είχε πειθαρχία, δεν είχε συνοχή. Αυτό ήταν μια πραγματικότητα, την οποία διαπίστωνα κι εγώ, όμως δεν ήταν ο λόγος για αλλαγή προπονητή, αλλά των συνθηκών. Ήμουν αντιμέτωπος σε πρακτικές χρόνων.

»Υπήρχε η αντίληψη να επιβάλλονται απόψεις από ανθρώπους που έχουν εξωτερική στήριξη. Αυτοί δημιούργησαν συνθήκες να μην μπορεί ο προπονητής να επιβάλλει την πειθαρχία».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν προσφυγές από ποδοσφαιριστές υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει σήμερα ποδοσφαιριστής που θα θέλει να φύγει από την ομάδα, γιατί θα χάσει τα λεφτά του. Οι ποδοσφαιριστές που λέτε εσείς ότι είναι πανικοβλημένοι πληρώνονται όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Καταλήγοντας τόνισε: «Θα κριθώ με λάθη που έχω κάνει. Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον και θα πρέπει όλοι με ευθύνη να το υπερασπιστούμε. Είμαι οπαδός της ομάδας, έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια ότι πρέπει να είσαι υπηρέτης, εκεί που πρέπει να γίνεις.

»Δεν υπάρχει για μένα ερώτημα που να με φοβίζει. Θα πρέπει να δείξουμε αξιοπιστία στις διαδικασίες. Αν θέλουν κάποιοι να με τερματίσουν, θα πρέπει να αποδεχτούν πως θα γίνει μέσα από διαδικασίες. Καλώ τον κόσμο να γραφτεί στη Λέσχη και εκεί να κρίνουν όλοι κατά συνείδηση για το μέλλον της ομάδας».