Ένας 27χρονος Κινέζος με ύψος 2,46 μέτρα θα μπορούσε να αποδειχθεί ο ψηλότερος εν ζωή άνθρωπος του κόσμου, καθώς «ρίχνει» ένα ολόκληρο κεφάλι στο σημερινό κάτοχο του Ρεκόρ Guiness, μεταδίδει την Τρίτη το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το μεγαλοπρεπές ανάστημα του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν σε νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν. Ο γίγαντας υπέφερε μέχρι σήμερα λόγω τραυματισμού που τερμάτισε άδοξα την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ πριν από μια δεκαετία.

Μετά τον τραυματισμό του, ο Ζάο Λιάνγκ έμεινε άνεργος έως το 2006, οπότε βρήκε απασχόληση σε τσίρκο, κάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και παίζοντας σαξόφωνο και φλάουτο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο πανύψηλος Ζάο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει χωρίς προβλήματα έπειτα από ανάρρωση περίπου δύο μηνών.

Οι γονείς του, αμφότεροι «μέσου ύψους», δεν γνωρίζουν πώς ο γιoς τους προέκυψε γίγαντας, σχολιάζει το Νέα Κίνα.

Μέχρι το ύψος του Λιάνγκ να μετρηθεί επισήμως από εκπροσώπουςτων ΠαγκόσμιωνΡεκόρ Guinness, το ρεκόρ θα συνεχίσει να ανήκει στον επίσης Κινέζο Μπάο Ζισούν, σήμερα 57 ετών, με ύψος 2,36 μέτρα.

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness, ο ψηλότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ουάντλοου (1918-1940) με ύψος 2,72 μέτρα.