Απονομή βραβείων Χορν και Μερκούρη

Ο περυσινός νικητήςΘανάσης Αλευράςθα παραδώσει τον χρυσό σταυρό τουΔημήτρη Χορνκαι ηΣτεφανία Γουλιώτητην καρφίτσα τηςΜελίνας Μερκούρηστην εκδήλωση για τα θεατρικά (επαμειβόμενα) βραβεία που απονέμονται εφέτος για ένατη συνεχή χρονιά στη μνήμη του Χορν και για τρίτη στη μνήμη της Μερκούρη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10) στις 20.00. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2001, από μια ιδέα του Σταμάτη Φασουλήμε την αρωγή του αδελφού τού Δημήτρη ΧορνΓιάννη Χορν, και αφορά νέους ηθοποιούς.

Απονομή βραβείων Χορν και Μερκούρη | tovima.gr

Ο περυσινός νικητήςΘανάσης Αλευράςθα παραδώσει τον χρυσό σταυρό τουΔημήτρη Χορνκαι ηΣτεφανία Γουλιώτητην καρφίτσα τηςΜελίνας Μερκούρηστην εκδήλωση για τα θεατρικά (επαμειβόμενα) βραβεία που απονέμονται εφέτος για ένατη συνεχή χρονιά στη μνήμη του Χορν και για τρίτη στη μνήμη της Μερκούρη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10) στις 20.00. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2001, από μια ιδέα του Σταμάτη Φασουλήμε την αρωγή του αδελφού τού Δημήτρη ΧορνΓιάννη Χορν, και αφορά νέους ηθοποιούς. Οι έξι υποψήφιοι για το Βραβείο Δημήτρης Χορν είναι ο Μάνος Καρατζογιάννηςκαι οΝίκος Πουρσανίδης («Μια εποχή στην Κόλαση» τουΑρθούρου Ρεμπό),οΜιχάλης Οικονόμουκαι οΓιώργος Παπαγεωργίου(«Κατσαρίδα» τουΒασίλη Μαυρογεωργίου), οΕυθύμης Παπαδημητρίου («Μotortown» τουΣάιμον Στίβενς), από παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και οΠαναγιώτης Κατσώλης(«Δρακούδι» τηςΣουζάν Λεμπό, στη Μικρή Πόρτα). Οι τέσσερις υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη είναι ηΜαρία Κίτσου(«Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι)

, ηΕλενα Μαυρίδου(«Λιωμένο βούτυρο» τουΣάκη Σερέφα), ηΛουκία Μιχαλοπούλου(«Στον βυθό»), και οι τρεις από παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, και ηΒίκυ Παπαδοπούλου(«Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν, από το Θέατρο Τέχνης). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει οΣταμάτης Φασουλής. ΟΓιάννης Πρετεντέρηςθα μιλήσει για τη Μελίνα Μερκούρη και τον Δημήτρη Χορν, ενώ οΓιώργος Μοσχίδηςθα θυμηθεί στιγμές από τη συνεργασία του με τον Χορν. Επίσης θα τιμηθεί η μνήμη τουΚωνσταντίνου Παπαχρόνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk