Το Μονακό ζητεί την καλή μαρτυρία κροίσων

ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ Ενα πρόγραμμα διακοπών με εκπληκτικές παροχές, απευθυνόμενο μόνο στην αφρόκρεμα των πλουσίων, δηλαδή σε ιδιώτες που διαθέτουν περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό και σημαντική πολιτική επιρροή, δημιουργεί το πριγκιπάτο του Μονακό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βγει το κρατίδιο από την οιονεί «μαύρη λίστα» των κρατών, όπως η Ανδόρα και το Λιχτενστάιν, τα οποία φημολογείται ότι θα κατηγορηθούν επισήμως στην επικείμενη Σύνοδο του G20, στο Λονδίνο, ότι υποθάλπουν τη φοροδιαφυγή.

ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ Ενα πρόγραμμα διακοπών με εκπληκτικές παροχές, απευθυνόμενο μόνο στην αφρόκρεμα των πλουσίων, δηλαδή σε ιδιώτες που διαθέτουν περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό και σημαντική πολιτική επιρροή, δημιουργεί το πριγκιπάτο του Μονακό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βγει το κρατίδιο από την οιονεί «μαύρη λίστα» των κρατών, όπως η Ανδόρα και το Λιχτενστάιν, τα οποία φημολογείται ότι θα κατηγορηθούν επισήμως στην επικείμενη Σύνοδο του G20, στο Λονδίνο, ότι υποθάλπουν τη φοροδιαφυγή. Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πολυεκατομμυριούχων οι οποίοι, ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που θα τους έχει επιφυλάξει το πριγκιπάτο θα κινήσουν τα κατάλληλα νήματα ώστε να βγει το Μονακό από τη λίστα των φορολογικών παραδείσων, μερικές εκατοντάδες από τους 94.970 ανθρώπους που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν προσωπική πρόσκληση και μια κάρτα από το διπλωματικό επιτελείο του κρατιδίου για πολυτελείς διακοπές στη Ριβιέρα.

Η κάρτα θα ισοδυναμεί με «κλειδί για το Μονακό» και θα εξασφαλίζει σε αυτή την ελίτ των Υπερ-Πλουσίων Ανθρώπων (UltraRich Ιndividuals), όπως ονομάστηκαν, περιποίηση πρωτοφανούς πολυτέλειας. Οι εκλεκτοί του διεθνούς τζετ σετ θα έχουν στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή ελικόπτερο που θα τους μεταφέρει όπου θελήσουν. Με την επίδειξη της κάρτας τους, τα διάσημα καταστήματα του πριγκιπάτου θα… αδειάζουν από τους κοινούς θνητούς (!) για να ψωνίσουν ανενόχλητοι οι κροίσοι. Ακόμη, θα απολαμβάνουν προνομιακή εξυπηρέτηση στο καζίνο και στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Louis ΧV, όπου ένα γεύμα μπορεί να κοστίσει ως και 1.100 ευρώ το άτομο, ενώ θα ξεναγούνται και στα ανάκτορα.

Τ ο κύριο όφελος του σχεδίου έγκειται στη δημιουργία «ενός δικτύου ατόμων με σημαντική επιρροή ανά τον κόσμο,ατόμων που συμβάλλουν στον σχηματισμό των διεθνών τάσεων». Ενα τέτοιο δίκτυο στήριξης θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμο για το Μονακό, καθώς αυτό πασχίζει να παραμείνει πόλος έλξης για τους πλούσιους και διάσημους.

Με 35.000 κατοίκους και 350.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που περιέχουν συνολικά καταθέσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 86 δισ. ευρώ, το πριγκιπάτο έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως λόγω του τραπεζικού απορρήτου και της μη φορολόγησης των εισοδημάτων, γεγονός που το κατέστησε φορολογικό παράδεισο. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ανακοίνωσε προσφάτως ότι «το Μονακό είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk