Αστυνομική γκάφα ολκής με DΝΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Hταν μια μυστηριώδης κατά συρροήν δολοφόνος, γνωστή με το όνομα «η γυναίκα χωρίς πρόσωπο». Ντετέκτιβ από ολόκληρο τον κόσμο χρειάστηκαν περισσότερα από 15 χρόνια για να εντοπίσουν τα ίχνη της. Τώρα όμως οι ίδιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι οι έρευνες πήγαν χαμένες εξαιτίας μιας γκάφας με το DΝΑ της ύποπτης. Τα μόνα πειστήρια που είχε αφήσει πίσω της στις 40 υποθέσεις στις οποίες υποτίθεται ότι συμμετείχε ήταν τα ίχνη του DΝΑ, τα οποία είχαν αποσταλεί στις αστυνομικές αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Αστυνομική γκάφα ολκής με DΝΑ | tovima.gr

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Hταν μια μυστηριώδης κατά συρροήν δολοφόνος, γνωστή με το όνομα «η γυναίκα χωρίς πρόσωπο». Ντετέκτιβ από ολόκληρο τον κόσμο χρειάστηκαν περισσότερα από 15 χρόνια για να εντοπίσουν τα ίχνη της. Τώρα όμως οι ίδιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι οι έρευνες πήγαν χαμένες εξαιτίας μιας γκάφας με το DΝΑ της ύποπτης. Τα μόνα πειστήρια που είχε αφήσει πίσω της στις 40 υποθέσεις στις οποίες υποτίθεται ότι συμμετείχε ήταν τα ίχνη του DΝΑ, τα οποία είχαν αποσταλεί στις αστυνομικές αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό που διαπιστώνουν τώρα οι ερευνητές είναι ότι τα δείγματα προέρχονται από μια γυναίκα η οποία εργαζόταν στο γερμανικό εργαστήριο όπου εστάλη για επεξεργασία το DΝΑ.

Οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να ανησυχούν για την πιθανότητα αλλοίωσης των δειγμάτων του DΝΑ όταν επιχείρησαν να ταυτοποιήσουν το DΝΑ μιας τρίτης γυναίκας, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί καμένο και ανακάλυψαν με έκπληξη ότι το γενετικό υλικό της ταίριαζε απόλυτα με αυτό της δολοφόνου την οποία αναζητούσαν για χρόνια. Αυτό τους οδήγησε στην υπόθεση ότι τα δείγματα του DΝΑ είχαν «αλλοιωθεί» από τρίτο πρόσωπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk