Γενική κινητοποίηση εργαζομένων

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η 24ωρη απεργία της Πέμπτης

Απάντηση στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δίνουν τα εργατικά συνδικάτα με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Απάντηση στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δίνουν τα εργατικά συνδικάτα με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Το κύμα των απολύσεων, η καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μαζί με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό καθεστώς και των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η πολιτική λιτότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Στην απεργία της Πέμπτης οι οργανωτές (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι μαζική. Στην κινητοποίηση καλούνται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

Την ημέρα πανεργατικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Τα μέσα μεταφοράς

Για τη διευκόλυνση των απεργών, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας ως εξής:

– ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ: Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
– ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) και ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ): Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.00 και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
– ΟΑΣΘ (Θεσσαλονίκη): Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
– ΤΡΑΜ – ΟΣΕ: 24ωρη απεργία
– Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00.

Στην γενική απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην απεργία από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk