«Προσφυγικά» έναντι πάρκου

Την ανταλλαγή του οικοπέδου- Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου- ιδιοκτησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) με προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφ. Αλεξάνδρας πρότειναν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ.Αλαβάνος και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης. Η πρόταση με αποδέκτη την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και το ΥΠΕΧΩΔΕ επικεντρώνεται στη μετατροπή τεσσάρων κτιρίων των προσφυγικών σε έδρα του ΤΕΕ και την αξιοποίηση των υπολοίπων για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η δημιουργία μουσείου για τους πρόσφυγες.

«Προσφυγικά» έναντι πάρκου | tovima.gr

Την ανταλλαγή του οικοπέδου- Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου- ιδιοκτησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) με προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφ. Αλεξάνδρας πρότειναν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ.Αλαβάνος και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης. Η πρόταση με αποδέκτη την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και το ΥΠΕΧΩΔΕ επικεντρώνεται στη μετατροπή τεσσάρων κτιρίων των προσφυγικών σε έδρα του ΤΕΕ και την αξιοποίηση των υπολοίπων για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η δημιουργία μουσείου για τους πρόσφυγες. Αργότερα κινήσεις πολιτών διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο διεκδικώντας την προστασία ελεύθερων χώρων, μεταξύ άλλων και του συγκεκριμένου οικοπέδου στα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk