ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κανονικά στη Γ» Λυκείου ο μαθητής

O μαθητής από το Λύκειο Λευκίμμης στην Κέρκυρα θα ολοκληρώσει τη Γ Δ τάξη Λυκείου και θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οπως είναι γνωστό δικαστική απόφαση δημιούργησε πρόβλημα στον 17χρονο μαθητή, καθώς τον υποχρέωνε να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω αδικαιολόγητων απουσιών. Οπως είπε χθες η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου «εκλείπει ο λόγος που θα μπορούσε η δικαστική απόφαση να υλοποιηθεί και καλείται …

Κανονικά στη Γ» Λυκείου ο μαθητής | tovima.gr

O μαθητής από το Λύκειο Λευκίμμης στην Κέρκυρα θα ολοκληρώσει τη Γ Δ τάξη Λυκείου και θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οπως είναι γνωστό δικαστική απόφαση δημιούργησε πρόβλημα στον 17χρονο μαθητή, καθώς τον υποχρέωνε να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω αδικαιολόγητων απουσιών.

Οπως είπε χθες η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου «εκλείπει ο λόγος που θα μπορούσε η δικαστική απόφαση να υλοποιηθεί και καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει την τρίτη τάξη». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται: «Υπάρχει μια δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου,το οποίο είναι δικαστήριο διοικητικό και έκρινε καθαρά το τυπικό σχετικά με την πράξη του διευθυντή αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι απουσίες και στο σημείο δικαίωσε τον διευθυντή». Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Ομως,αυτή η απόφαση αν είχε έρθει τρία χρόνια πριν, μετά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, όντως θα υλοποιείτο.Αυτήν την ώρα,τρία χρόνια μετά και έχοντας ολοκληρώσει την Α΄ Λυκείου, τη Β΄ Λυκείου και κατά το 80% τη Γ΄ Λυκείου, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε να παρακολουθήσει ξανά το ίδιο πρόγραμμα σπουδών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε: «Βεβαίως υπάρχουν νόμοι, τους σεβόμαστε τους νόμους, αλλά από εκεί και έπειταπίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ψυχές και αυτές τις ανθρώπινες ψυχές πρέπει με ανθρωπιά να τις αντιμετωπίζουμε και να τις αγκαλιάζουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk