ΔΙΚΗ ΓΙΟΣΑΚΗ

Επανάληψη διαδικασίας μετά το Πάσχα

Την εκ νέου αναβολή της δεύτερης μεγάλης δίκης για το παραδικαστικό κύκλωμα επεδίωξε χθες η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προβάλλοντας κωλύματα στο πρόσωπο των συνηγόρων. Ωστόσο η δίκη διακόπηκε για να επαναληφθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μετά την εναλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο οποίος επισημαίνοντας την «ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος» ζήτησε διακοπή της δίκης και όχι «βιαστική» αναβολή.

Επανάληψη διαδικασίας μετά το Πάσχα | tovima.gr

Την εκ νέου αναβολή της δεύτερης μεγάλης δίκης για το παραδικαστικό κύκλωμα επεδίωξε χθες η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προβάλλοντας κωλύματα στο πρόσωπο των συνηγόρων. Ωστόσο η δίκη διακόπηκε για να επαναληφθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μετά την εναλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο οποίος επισημαίνοντας την «ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος» ζήτησε διακοπή της δίκης και όχι «βιαστική» αναβολή. Ειδικότερα η υπεράσπιση πρόβαλε αιτήματα για αναβολή της δίκης υποστηρίζοντας ότι ένας εκ των συνηγόρων παρίσταται σε άλλη δίκη που είναι σε εξέλιξη, καθώς και ότι ένας δεύτερος δικηγόρος εισήχθη αιφνιδίως την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο. Το δικαστήριο, αφού εκφώνησε τα ονόματα των 18 κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορητηρίουπολλοί εκ των οποίων ήταν απόντες-, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, επιφυλάχθηκε για τα αιτήματα αναβολής και διέκοψε για τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Στη δίκη αυτή, που θα αναβληθεί για δεύτερη φορά αν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της υπεράσπισης, βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο αρχιμανδρίτης Ιακ. Γιοσάκης, οι δικηγόροι Αθ. Κεχαγιόγλου, Γ. Νικολακόπουλος και Ν. Εμμανουηλίδης, καθώς και η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία. Η τελευταία θα δικαστεί ερήμην για πλημμελήματα που δεν έχουν παραγραφεί, ενώ για τα κακουργήματα που περιλαμβάνονται στο εις βάρος της κατηγορητήριο έχει ανασταλεί η διαδικασία ώσπου να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk