Λουλούδια στη Σελήνη

Η αμερικανική εταιρεία Ρaragon Space Development η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού (στολές, κατασκευές κ.ά.) παρουσίασε το πρωτότυπο ενός μικρού θερμοκηπίου σε μέγεθος… θερμός το οποίο η εταιρεία θα στείλει στη Σελήνη. Στο μίνι θερμοκήπιο, το οποίο θα φθάσει στην επιφάνεια του δορυφόρου μας σε μια από τις προσεχείς αποστολές, θα περιέχονται σπόροι σιναπιού και τόσο τα στελέχη της εταιρείας όσο και η επιστημονική κοινότητα ελπίζουν ότι οι σπόροι θα καταφέρουν να γίνουν λουλούδια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η αμερικανική εταιρεία Ρaragon Space Development η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού (στολές, κατασκευές κ.ά.) παρουσίασε το πρωτότυπο ενός μικρού θερμοκηπίου σε μέγεθος… θερμός το οποίο η εταιρεία θα στείλει στη Σελήνη. Στο μίνι θερμοκήπιο, το οποίο θα φθάσει στην επιφάνεια του δορυφόρου μας σε μια από τις προσεχείς αποστολές, θα περιέχονται σπόροι σιναπιού και τόσο τα στελέχη της εταιρείας όσο και η επιστημονική κοινότητα ελπίζουν ότι οι σπόροι θα καταφέρουν να γίνουν λουλούδια.

Αν το πείραμα στεφθεί με επιτυχία, αυτό θα σημαίνει ότι είναι εφικτή η λειτουργία βιώσιμων για τη ζωή και για τον άνθρωπο εγκαταστάσεων στη Σελήνη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία αρχικά επανδρωμένων βάσεων και στη συνέχεια αποικιών. Το πρωτότυπο (φωτογραφία) που παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρείας διαθέτει χώρο για ανάπτυξη έξι λουλουδιών και είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα φυτά να μην επηρεάζονται ούτε από τη διαστημική ακτινοβολία ούτε από τις ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνεια της Σελήνης οι οποίες κυμαίνονται από170 βαθμούς Κελσίου ως 100 βαθμούς Κελσίου. Το σινάπι επιλέχθηκε ως πρώτη σεληνιακή καλλιέργεια επειδή μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Χρειάζεται μόλις μία σεληνιακή ημέρα (14 γήινες) για να γίνει από καρπός λουλούδι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk