Το ΔΗΚΚΙ με το ένα πόδι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει στις 11 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, το ΔΗΚΚΙ καθώς ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις που είχαν στελέχη του ζητώντας τη δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προορίζεται για την ΚΟΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες εξαιτίας της «εμπλοκής» αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 17.00 σύσκεψη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα «κλείδωναν» τα ονόματα για την ευρωλίστα. Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα τόνιζε στο «Βήμα» ο κ.

Το ΔΗΚΚΙ με  το ένα πόδι έξω  από τον ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr

Απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει στις 11 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, το ΔΗΚΚΙ καθώς ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις που είχαν στελέχη του ζητώντας τη δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προορίζεται για την ΚΟΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες εξαιτίας της «εμπλοκής» αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 17.00 σύσκεψη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα «κλείδωναν» τα ονόματα για την ευρωλίστα.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα τόνιζε στο «Βήμα» ο κ. Π.Μαντάς, γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ: «Το ΔΗΚΚΙ μετά την αποτυχία να εκφραστεί εκλογικά μέσα από το υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται σε προσπάθειες για την έκφραση του σοσιαλιστικού πατριωτικού χώρου στις ευρωεκλογές με στελέχη του, αλλά και στελέχη που κατά καιρούς διαφώνησαν με την πολιτική του ΠαΣοΚ. Μέσα από την προσπάθεια αυτή επιχειρούμε να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί ένας ιστορικός κοινωνικός και πολιτικός χώρος που λείπει σήμερα από την κεντρική πολιτική σκηνή».

Πάντως κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «ό,τι και να γίνει, εμείς θα αντιμετωπίζουμε φιλικά αυτόν τον χώρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk