Πτώση 10,2% στη μεταποίηση

Πτώση κατά 10,2% σημείωσε η παραγωγή μεταποιητικών βιομηχανιών τον Ιανουάριο 2009 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2008- πλήγμα στη μεταποιητική βιομηχανία. Πτώση κατά 10,2% σημείωσε ο (αναθεωρημένος) γενικός δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον μήνα Ιανουάριο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2008, έναντι οριακής μείωσης 0,6% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ η μείωση κατά 10,2% προήλθε από …

Πτώση 10,2%  στη μεταποίηση | tovima.gr

Πτώση κατά 10,2% σημείωσε η παραγωγή μεταποιητικών βιομηχανιών τον Ιανουάριο 2009 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2008- πλήγμα στη μεταποιητική βιομηχανία.

Πτώση κατά 10,2% σημείωσε ο (αναθεωρημένος) γενικός δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον μήνα Ιανουάριο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2008, έναντι οριακής μείωσης 0,6% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ η μείωση κατά 10,2% προήλθε από τις αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

▅ Ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών σημείωσε πτώση κατά 12,6%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής χημικών προϊόντων, βασικών μετάλλων, μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και μηχανοκίνητων οχημάτων.

▅ Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων-λατομείων παρουσίασε πτώση κατά 16,1%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και της παραγωγής άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

▅ Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού παρουσίασε μείωση κατά 4% και ο δείκτης επεξεργασίας και παροχής νερού αύξηση κατά 1%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk