Επιχορήγηση εταιρειών

Κουπόνια καινοτομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δράση «Κουπόνια Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σύνδεση της έρευνας και της τεχνολογίας με την παραγωγή.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δράση «Κουπόνια Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σύνδεση της έρευνας και της τεχνολογίας με την παραγωγή.

Η δράση, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων, που απασχολούν έως και 20 εργαζόμενους, με 7.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8,4 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την τεχνογνωσία κάποιου φορέα καινοτομίας, δηλαδή ενός ΑΕΙ, ερευνητικού ιδρύματος, Ινστιτούτου κ.λπ.

Στόχοι της δράσης είναι:

Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της παροχής καινοτόμων συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών από φορείς καινοτομίας.

Η υποστήριξη των εργαστηρίων και των ερευνητικών κέντρων που παρέχουν υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας, της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού εφαρμογής, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (www.gsrt.gr) στο σύνδεσμο που αφορά στις Προκηρύξεις ΕΣΠΑ. Η δικτυακή εφαρμογή υποβολής της αίτησης για συμμετοχή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.gsrt.gr/voucher.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη δράση και τις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 17:00, από το γραφείο αρωγής της δράσης (Help Desk) στο τηλ.: 801 11 24900. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι να καλυφθεί ο προϋπολογισμός της δράσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk