ΑΡ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ «Την είσοδο και την έξοδο από το Κοινοβούλιο την καθορίζει ο λαός»

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙαπό βουλευτής,δηλώνει πως δεν αισθάνεται ένοχος,προεξοφλεί ότι ο φάκελος «Παυλίδη- Μανούση» δεν πρόκειται να φθάσει στη Βουλή αφού,όπως λέει,δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες εναντίον του,υποστηρίζει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα και υπερασπίζεται τον συνεργάτη του,ο οποίος ωστόσο καλείται την προσεχή Τρίτη στη Δικαιοσύνη για να απολογηθεί για κακουργηματικές πράξεις.O πρώην υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αρ. Παυλίδης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υποστηρίζει πως «το κόμμα μου με αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη εκτίμηση» παρ΄ ότι,όπως λέει,υπήρξαν στην αρχή ορισμένες «χαμηλόφωνες» εσωκομματικές «παραφωνίες» εις βάρος του.

ΑΡ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ  «Την είσοδο και την έξοδο από το Κοινοβούλιο την καθορίζει ο λαός» | tovima.gr

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙαπό βουλευτής,δηλώνει πως δεν αισθάνεται ένοχος,προεξοφλεί ότι ο φάκελος «Παυλίδη- Μανούση» δεν πρόκειται να φθάσει στη Βουλή αφού,όπως λέει,δεν
υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες εναντίον του,υποστηρίζει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα και υπερασπίζεται τον συνεργάτη του,ο οποίος ωστόσο καλείται την προσεχή Τρίτη στη Δικαιοσύνη για να απολογηθεί για κακουργηματικές πράξεις.O
πρώην υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αρ. Παυλίδης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υποστηρίζει πως «το κόμμα μου με αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη εκτίμηση» παρ΄ ότι,όπως λέει,υπήρξαν στην αρχή ορισμένες «χαμηλόφωνες» εσωκομματικές «παραφωνίες» εις βάρος του.
Ανησυχείτε για τις εξελίξεις στην υπόθεση που συζητείται ότι θα έρθει στη Βουλή;Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Πρόκειται περί υποθέσεως που άρχισε με δική μου αποκλειστικά πρωτοβουλία. Κατέφυγα, δηλαδή, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λόγω πρωτοφανούς και, όπως χαρακτηρίστηκε, εκβιαστικής απόπειρας εφοπλιστή που στόχευε στο να αποσπάσει παράνομα απόφαση κατακύρωσης διαγωνισμού για άγονες γραμμές, στον οποίο είχε μετάσχει με ψευδή πιστοποιητικά πλοίου. Τις ανακρίβειες διαπίστωσε μάλιστα η Σχολή Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της οποίας ζητήθηκε γνωμοδότηση. Σημειώνω ότι είμαι ο πρώτος υπουργός που αναγκάστηκε να προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μάλιστα την ίδια ημέρα που εκδηλώθηκε η εν λόγω απόπειρα».

– Αν τελικά ο φάκελος φθάσει στη Βουλή,τι θα κάνετε;

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Κανένα απολύτως που να οδηγεί στη Βουλή».

– Συνεπώς η εκτίμησή σας είναι ότι δεν πρόκειται η υπόθεση να φθάσει στη Βουλή;

«Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στη Βουλή».

– Μα πώς; Εδώ κλήθηκε στενός συνεργάτης σας στη Δικαιοσύνη. Εμφανίστηκε μάλιστα και βίντεο με τον συνεργάτη σας στο γραφείο του συγκεκριμένου εφοπλιστή. «Ο συνεργάτης μου υπερασπίζεται εκείνος τον εαυτό του και δίδει εξ όσων γνωρίζω πλήρεις και αιτιολογημένες απαντήσεις στη Δικαιοσύνη. Οσον αφορά το περίφημο βίντεο που κι εγώ, με χιλιάδες άλλους τηλεθεατές, είδα σε τηλεοπτική εκ πομπή, έχω την ίδια άποψη με την πλειονότητα αυτών που έλαβαν μέρος σε εκείνη τη συζήτηση. Το θεωρώ κι εγώ ύποπτο κατασκεύασμα και προϊόν ολοφάνερης συρραφής. Αυτό που βγαίνει πάντως είναι το στοιχείο παγίδας που στήθηκε βάσει σχεδίου».

Βλέπετε συνεπώς να υπάρχει κάποιο σχέδιο οργανωμένο εναντίον σας.Τι είδους σχέδιο,αλήθεια,είναι αυτό;

«Σχέδιο απόπειρας, εξαναγκασμού υπουργού να προχωρήσει σε παρανομία για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του εφοπλιστή. Δυστυχώς γι΄ αυτόν, ο υπουργός δεν υπέκυψε. Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής έπεσε σε ύφαλο».

Για ποιον λόγοδεν γνώριζε ο εφοπλιστής τις συνέπειες και επιχείρησε έτσι ξαφνικά να εκβιάσειέναν υπουργό;

«Είναι δική του δουλειά να εξηγήσει την περίεργη τακτική του. Το υπουργείο πάντως όπου ήταν εντάξει τον δικαίωνε, χωρίς μεσολάβηση κανενός. Εκείνο που διαπιστώνω κι εγώ είναι ότι ο διατελέσας γενικός γραμματέας υπουργείου επί κυβερνήσεως ΝΔ πριν από περίπου 15 χρόνια και εμφανιζόμενος ως κομματικός παράγων είναι αδίστακτος! Ποιος ξέρει ποιους άλλους ακόμη έχει εμπλέξει στις ναυαγημένες δουλειές του για να αποδώσει και σε αυτούς την πασίγνωστη αποτυχία των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Φαίνεται, δε, ότι είναι βάσιμα τα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας για το ότι η εταιρεία του στο Χρηματιστήριο είναι υπό επιτήρηση και ότι αλλάζει, όπως πρόσφατα δημοσιεύσατε, κάθε λίγο και λιγάκι προέδρους, με τελευταίο ηλικίας- υγεία να ΄χει ο άνθρωπος- 84 ετών».

– Νομίζετε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν οφείλονται ίσως και σε εσωκομματικό πισώπλατο μαχαίρωμα;

«Οφείλω να δηλώσω ότι το κόμμα με αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη εκτίμηση, ως ιδρυτικό μέλος του, ως ένα εκ των τεσσάρων παλαιοτέρων μελών του Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπο των Δωδεκανησίων επί 32 από τα 51 χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου της Δωδεκανήσου. Βεβαίως υπάρχουν και παραφωνίες… sotto voce. Ο κόσμος όμως ξέρει με ποιον έχει να κάμει…».

– Μπορεί να είναι χαμηλόφωνες (sotto voce),αλλά δεν παύουν να είναι παραφωνίες.Από ποιους νομίζετε ότι προέρχονται;

«Ηταν οι πρώτες αντιδράσεις ενός αιφνιδιασμού. Τα πράγματα ωστόσο έχουν αλλάξει. Συνάδελφοί μου διερωτώνται προς τι αυτή η επιμονή του εφοπλιστή, που μάλιστα χαράσσει και γραμμή για το τι θα πρέπει να πράξει η Βουλή και βγαίνει στις τηλεοράσεις και απαιτεί να υπακούσουν η Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο σε αυτόν. Η Δικαιοσύνη πάντως διά των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει καταδικάσει τις προσπάθειές του να παραπλανήσει τη διοίκηση. Εκρινε νόμιμες τις αποφάσεις του υπουργού. Το καλό είναι ότι έχουν πάρει είδηση περί ποίου πρόκειται. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τον κυνηγούν τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εισαγγελείς και προπάντων οι δύσμοιροι ναυτεργάτες» .

Υπάρχουν όμως και συνάδελφοί σας που διερωτώνται γιατί τόση προστασία από το κόμμα, τη στιγμή που άλλοι βουλευτές της ΝΔ με το που ακούστηκε το όνομά τους σε υπόθεση όπου εμπλέκονταν έμειναν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Γιατί δεν συνέβη το ίδιο με εσάς;

«Τη θεωρία ότι πρέπει κανείς να αποδεχθεί τη συκοφαντία για να διευκολύνει τον οποιονδήποτε την απορρίπτω άνευ συζητήσεως και ειλικρινώς χαίρομαι γιατί την άποψη αυτή δεν την έχω μόνο εγώ. Τα “μεσοβέζικα” δεν τα υιοθέτησα ποτέ στη ζωή μου. Ή αισθάνεσαι ή δεν αισθάνεσαι ένοχος. Ε, λοιπόν, εγώ δεν είμαι και δεν αισθάνομαι ένοχος. Αλλωστε η πολιτική μου ζωή 35 χρόνια κάτι έχει αποδείξει. Γι΄ αυτό παραμένω στη θέση που με έταξε ο δωδεκανησιακός λαός, ο μόνος αρμόδιος να την αλλάξει. Αυτό, δε, έχει αποδειχθεί ότι ισχύει στο κόμμα μας για παρόμοιες περιπτώσεις».

– Σκεφθήκατε ποτέ να παραιτηθείτε από βουλευτής ή σας άσκησαν πιέσεις να βρεθείτε εκτός ΚΟ ώστε να διευκολυνθεί το κόμμα ώσπου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση;

«Οχι, απολύτως». – Αν σας ζητήσουν να παραιτηθείτε,τι θα κάνετε;

«Την είσοδο, όπως και την έξοδο από το Κοινοβούλιο, την καθορίζει ο λαός και εν προκειμένω ο δωδεκανησιακός».

– Αν σας το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός;

«Ο Πρωθυπουργός είναι σοβαρός άνθρωπος…».

Αν φθάσει ο φάκελος στη Βουλή,κανείς από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν αποκλείει την Προανακριτική Επιτροπή…

«Οι βουλευτές θα πράξουν ό,τι νομίζουν, αν τεθεί θέμα. Πιστεύω πάντως πως οι συνάδελφοί μου, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τέτοια περίπτωση, δεδομένου ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα βάσει αυτών που έθεσα στη διάθεση της Δικαιοσύνης, χωρίς μάλιστα να έχω τέτοια υποχρέωση. Αλίμονο αν η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταλάβει τα σαφέστατα στοιχεία που έχει στα χέρια της και έχει ανάγκη βοηθείας των βουλευτών».

– Αν κατάλαβα καλά,έχετε παραδώσει κάποια στοιχεία στη Δικαιοσύνη που πιθανόν,όπως λέτε,δεν μπορεί να τα καταλάβει;Γιατί ξαφνικά,φερ΄ ειπείν, σας ζήτησαν το «πόθεν έσχες» σας και στοιχεία για την αγορά σπιτιού για την κόρη σας; Τι στοιχεία καταθέσατε;

«Επαναλαμβάνω ότι οικειοθελώς κατέθεσα στοιχεία που δεν μου ζήτησαν, π.χ.: τις δηλώσεις περί “πόθεν έσχες” όλης της υπουργικής μου θητείας, όλα τα παραστατικά αγοράς και εξόφλησης το 2005 του διαμερίσματος της κόρης μου, τα παραστατικά λήψεως, μη απορροφήσεως και επιστροφής μη χρησιμοποιηθέντος τραπεζικού δανείου, τα περίφημα 100 χιλιάρικα και τέλος όλους τους προσωπικούς και οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς και δήλωσα πως αν χρειαστεί και κάτι άλλο, εδώ είμαι. Πεντακάθαρα όλα…».

Είναι ο κόσμος των άγονων γραμμών αγγελικά πλασμένος; «Κόσμος με αγγέλους δύσκολα πλέον βρίσκεται. Αυξήθηκαν οι βελζεβούληδες. Δεν ξέρεις πια από ποιον να φυλαχτείς».

– Θα είστε και πάλι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα;

«Ναι, με το κόμμα που υπηρετώ από της ιδρύσεώς του και δι΄ αυτού τον τόπο μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk