ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Μας αρέσει- δεν μας αρέσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υποχρεωτική εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτήσεως των γυναικών με εκείνα των ανδρών θα εφαρμοσθεί. Ευθύνη της κυβερνήσεως είναι να βρει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να περιορισθεί η ζημιά που υφίστανται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Ταυτοχρόνως όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα: θέλομε ή όχι να είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια;…

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ | tovima.gr

Μας αρέσει- δεν μας αρέσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υποχρεωτική εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτήσεως των γυναικών με εκείνα των ανδρών θα εφαρμοσθεί.

Ευθύνη της κυβερνήσεως είναι να βρει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να περιορισθεί η ζημιά που υφίστανται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Ταυτοχρόνως όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα: θέλομε ή όχι να είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια;

Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η επιλογή μας, τότε είναι απαραίτητη και η προσαρμογή μας στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ούτε η κυβέρνηση (η σημερινή, η χθεσινή είτε η αυριανή) μπορεί να «παίζει» με τους νόμους και τις αποφάσεις ούτε οι πολίτες να εφαρμόζουν κατ΄ επιλογήν τους κανόνες που θεσπίζονται στην Ευρώπη.

Οσες φορές αδιαφορήσαμε, το κόστος ήταν μεγάλο. Από τη γελοιοποίηση του πολυσυζητημένου βασικού μετόχου έως τα βαρύτατα πρόστιμα για μικροκομπίνες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια ή τις επικίνδυνες χωματερές…

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν συνεπάγεται για τη χώρα μας μόνο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όπως αυτά που μας παρέχει η ΟΝΕ ή απαιτεί ο κ. Αλμούνια.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια «πολιτεία» της οποίας οι πολίτες έχουν επιλέξει να ζουν με συγκεκριμένους νόμους και κανόνες. Η Ελλάδα οφείλει να προσαρμοσθεί στην πραγματικότητα αυτή. Και να απαλλαγεί από τα απομένοντα κοινωνικά καρκινώματα (όπως, λ.χ., ορισμένα κλειστά επαγγέλματα) προτού μας διατάξει ο «χαμηλόβαθμος υπάλληλος» των Βρυξελλών.

Αφού οι κατά καιρούς υπεσχημένες Μεγάλες Μεταρρυθμίσεις μένουν λόγια κενά, ας προλάβουμε να κάνουμε σήμερα αυτά που αύριο θα υποχρεωθούμε να πράξομε- και μάλιστα με πρόστιμο!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk