ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Τις εντυπωσιακότερες τωνεπιδόσεών τους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίζουν αρκετοί δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς και σημαντικός αριθμός μετοχών κυρίως του χρηματοοικονομικού τομέα. Το ανοδικό ράλι των κεφαλαιαγορών συνεχίστηκε για τρίτη στη σειρά εβδομάδα και, μολονότι φάνηκαν κάποιες ενδείξεις κόπωσης, κυρίως στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η ανοδική τάση εξακολουθεί να κυριαρχεί. Οι ενδιάμεσες διορθώσεις των δεικτών δεν προκάλεσαν ανησυχία καθώς η προσφορά …

Τις εντυπωσιακότερες τωνεπιδόσεών τους σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίζουν αρκετοί δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς και σημαντικός αριθμός μετοχών κυρίως του χρηματοοικονομικού τομέα. Το ανοδικό ράλι των κεφαλαιαγορών συνεχίστηκε για τρίτη στη σειρά εβδομάδα και, μολονότι φάνηκαν κάποιες ενδείξεις κόπωσης, κυρίως στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η ανοδική τάση εξακολουθεί να κυριαρχεί. Οι ενδιάμεσες διορθώσεις των δεικτών δεν προκάλεσαν ανησυχία καθώς η προσφορά απορροφήθηκε ομαλά διευκολύνοντας την κατοχύρωση κερδών, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί μια ικανοποιητική ροή ανανέωσης της ρευστότητας στο σύστημα.

Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι οι υπεραποδόσεις των δεικτών σηματοδοτούν την «ωρίμανση» του «bear market rally», οι επενδυτές εκτιμάται ότι θα «παρατείνουν» τη θετική τους διάθεση εν όψει της κρίσιμης και ιδιαίτερα σημαντικής για την αντιμετώπιση της κρίσης συνάντησης του G20 την προσεχή Πέμπτη. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διάσκεψης, σε συνδυασμό με την ήδη δηλωμένη διάθεση των αγορών να προεξοφλήσουν θετικά τις εξελίξεις, εκτιμάται ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χρηματιστηριακού κλίματος στο εξής.

Αλλωστε η ισχυρή ανάκαμψη των χρηματιστηρίων τείνει να προεξοφλήσει τη λήξη της ύφεσης και, αν η ύφεση δεν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά από το επικείμενο G20, κάθε δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει πολλαπλάσια αρνητική επίδραση στις αγορές.

ΔΕΗ
Η πολύ καλή πορεία της κερδοφορίας της επιχείρησης το πρώτο δίμηνο του 2009, όπου τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 190 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για κέρδη 106 εκατ. ευρώ,επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των αναλυτών σε ό,τι αφορά το σύνολο της χρήσης. Με αυτά τα δεδομένα η Citigroup επανέλαβε τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητα χαμηλό το discount της μετοχής. ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε ανανέωση των εκτιμήσεών της για τις τράπεζες προχώρησε σε πρόσφατη έκθεσή της η Citigroup, όπου συνιστά «αγορά» για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Αlpha Βank, Μarfin Ρopular Βank και Τράπεζας Κύπρου, ενώ προτείνει «διακράτηση» για τις ΕFG Εurobank, Εμπορική και Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα ο διεθνής οίκος ανέβασε την τιμήστόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 5 ευρώ από 4,25 ευρώ ενώ μείωσε την τιμή-στόχο για τη Μarfin ΡΒ στα 2,25 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk