«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τη νέα επαγγελματική μου ενασχόληση» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Αλ. Πιλάβιος

Γιατί αποχωρεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αιφνιδίασε την αγορά η γνωστοποίηση της αποχώρησης του κ. Αλ.Πιλάβιου από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο τέλος Απριλίου, όταν λήξει η πενταετής θητεία του τωρινού διοικητικού συμβουλίου. Την πρόθεσή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος την περασμένη Παρασκευή στην πολιτική ηγεσία, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Πιλάβιου, αφού όπως όλα έδειχναν η νέα ηγεσία…

Γιατί αποχωρεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς | tovima.gr

Αιφνιδίασε την αγορά η γνωστοποίηση της αποχώρησης του κ. Αλ.Πιλάβιου από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο τέλος Απριλίου, όταν λήξει η πενταετής θητεία του τωρινού διοικητικού συμβουλίου. Την πρόθεσή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος την περασμένη Παρασκευή στην πολιτική ηγεσία, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Πιλάβιου, αφού όπως όλα έδειχναν η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας υπό τον κ. Ι.Παπαθανασίου θα πρότεινε την ανανέωση της θητείας του. Μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Πιλάβιος υποστήριξε ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Επιτροπή και εκτιμά πως παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν αφήνει την αγορά σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου ζήτησε από τον κ. Πιλάβιο να παραμείνει, αλλά ο κ. Πιλάβιος επέμεινε στην απόφασή του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αποχώρησή του δεν σχετίζεται με κάποια άλλη επαγγελματική πρόταση που τυχόν έχει δεχθεί, αν και επισημαίνει ότι σίγουρα θα απασχοληθεί στην αγορά αφού έτσι και αλλιώς είναι μόνο 55 ετών. Από την άλλη πλευρά, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι «δύσκολα φεύγεις από μια τέτοια θέση αν δεν έχεις ήδη δεχτεί μια καλύτερη πρόταση». Και αυτό να συμβαίνει, πάντως, δεν θα το μάθουμε πριν από το τέλος Απριλίου, αφού ως τότε ο κ. Πιλάβιος θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του προέδρου της Επιτροπής. Η πιο σημαντική απόφαση του κ. Πιλάβιου κατά τη θητεία του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν η κατάργηση του «αέρα», αλλά και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για περισσότερη διαφάνεια και πληροφόρηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk