Ο ΟΟΣΑ καταγράφει νοσηρά φαινόμενα όπως η υπερσυνταγογράφηση και οι αλόγιστες παραπομπές

Ερχεται «βόμβα» φαρμάκων

Πάνω στη δημοσιονομική «βόμβα» των δαπανών υγείας, που απειλεί να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τον προϋπολογισμό, βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία στη χώρα μας κινούνται λίγο πάνω από τον μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών και αναλογούν στο 9,1% του ΑΕΠ, δηλαδή ανέρχονται σε 24 δισ. ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας του ΕΣΥ. Αυτό όμως που ανησυχεί τον οργανισμό και την κυβέρνηση είναι η αύξηση των δαπανών για φάρμακα και περίθαλψη με ρυθμό που κυμαίνεται από 15% ως 20% ετησίως.

Ερχεται «βόμβα» φαρμάκων | tovima.gr

Πάνω στη δημοσιονομική «βόμβα» των δαπανών υγείας, που απειλεί να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τον προϋπολογισμό, βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία στη χώρα μας κινούνται λίγο πάνω από τον μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών και αναλογούν στο 9,1% του ΑΕΠ, δηλαδή ανέρχονται σε 24 δισ. ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας του ΕΣΥ. Αυτό όμως που ανησυχεί τον οργανισμό και την κυβέρνηση είναι η αύξηση των δαπανών για φάρμακα και περίθαλψη με ρυθμό που κυμαίνεται από 15% ως 20% ετησίως. Οπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, πολύ νωρίτερα από τις συντάξεις θα εκραγεί η «βόμβα» των δαπανών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk