Σχέδια εκσυγχρονισμού του θρόνου

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν (φωτογραφία) και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ συζητούν σχέδια για να αλλάξουν και να εκσυγχρονίσουν τους κανόνες διαδοχής στον θρόνο, οι οποίοι ορίζονται από νομοθετική πράξη του 1701. Η κυβέρνηση συζητεί με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας το ενδεχόμενο κατάργησης της τροπολογίας που θέλει τους κληρονόμους του θρόνου να χάνουν το δικαίωμα διαδοχής αν παντρευτούν καθολική, αλλά και εκείνης που αποκλείει τις γυναίκες από τη σειρά διαδοχής.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν (φωτογραφία) και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ συζητούν σχέδια για να αλλάξουν και να εκσυγχρονίσουν τους κανόνες διαδοχής στον θρόνο, οι οποίοι ορίζονται από νομοθετική πράξη του 1701. Η κυβέρνηση συζητεί με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας το ενδεχόμενο κατάργησης της τροπολογίας που θέλει τους κληρονόμους του θρόνου να χάνουν το δικαίωμα διαδοχής αν παντρευτούν καθολική, αλλά και εκείνης που αποκλείει τις γυναίκες από τη σειρά διαδοχής. Δεδομένου ότι ο βρετανός μονάρχης θεωρείται αρχηγός κράτους στα 15 κράτη της Κοινοπολιτείας, οι διαδικασίες αναμένεται να είναι εξαιρετικά αργές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk