Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αλλαγές στη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ

Συνυπολογισμός της επίδοσης των μαθητών σε όλες τις τάξεις του λυκείου

Αλλαγές στη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ | tovima.gr

Συνυπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών από όλες τις τάξεις του λυκείου για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση, μείωση της ύλης και των υποχρεωτικών μαθημάτων στα λύκεια και εισαγωγή των νέων τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτές είναι οι τρεις επιλογές στις οποίες κατευθύνεται το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στην κορυφή της ατζέντας του οποίου επανέρχεται το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στη δεύτερη συνεδρίασή του που έγινε χθες το πρωί το Συμβούλιο κατέληξε σε μια κρίσιμη διαπίστωση: οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι άμεσες και αναγκαίες, και χωρίς αυτές δεν μπορεί να στηριχθεί το νέο «οικοδόμημα» στην εκπαιδευτική φυσιογνωμία των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας. Ετέθη μάλιστα το ερώτημα πώς θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν η επίδοση των μαθητών για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής τα μέλη της οποίας θα επιλέξει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για να εισηγηθούν προτάσεις για το νέο εξεταστικό σύστημα και την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Η επιτροπή θα καταθέσει μια πρώτη πρόταση επί του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου που θα γίνει στις 9 Απριλίου. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης ο διάλογος που έγινε ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός. Ο κ. Μπαμπινιώτης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο λύκειο, όπου οι μαθητές φορτώνονται με τεράστιας έκτασης ύλη. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σωτ.Γκλαβάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η χθεσινή συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τέθηκαν θέματα αξιολόγησης των μαθητών και αναβάθμισης και χρήσης των σχολικών βιβλιοθηκών. Από την πλευρά των δασκάλων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) τονίστηκε για μία ακόμη φορά ότι οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν από το νηπιαγωγείο. Θέματα διαδικαστικά έθεσε ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, καθηγητής κ. Γ.Πανάρετος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχουν απαντηθεί ακόμη οι προϋποθέσεις που έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή του στον διάλογο. Εκρινε όμως ως θετικό στοιχείο το ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στο Συμβούλιο συμφώνησαν στους στόχους του διαλόγου για την Παιδεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk