Περιοδεία διάψευσης φημών σήμερα από τον Κ. Καραμανλή

Από τη Ζάκυνθο που θα επισκεφθεί σήμερα, θα επιχειρήσει να διαλύσει ο κ. Κ.Καραμανλής τις φήμες περί πιθανής αποχώρησής του, αλλά και τις διαρροές περί κόπωσής του, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμη για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει το μεσημέρι στο μουσικό γυμνάσιο της πόλης, επιλέγοντας μια διατύπωση που δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία για την παραμονή του στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, …

Από τη Ζάκυνθο που θα επισκεφθεί σήμερα, θα επιχειρήσει να διαλύσει ο κ. Κ.Καραμανλής τις φήμες περί πιθανής αποχώρησής του, αλλά και τις διαρροές περί κόπωσής του, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμη για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει το μεσημέρι στο μουσικό γυμνάσιο της πόλης, επιλέγοντας μια διατύπωση που δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία για την παραμονή του στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ νωρίτερα θα περπατήσει στα γραφικά σοκάκια και θα συνομιλήσει με τους πολίτες, για να δημιουργήσει μια εικόνα «ακούραστου και δημοφιλούς πρωθυπουργού» που δεν κρύβεται, αλλά ούτε κουράζεται από τις υποχρεώσεις και την άσκηση των καθηκόντων του.

Τέτοιου είδους κινήσεις αναζητούν από τις αρχές της εβδομάδας τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ για να διασκεδάσουν το κλίμα απογοήτευσης που έχει φωλιάσει στο κυβερνών κόμμα και κυρίως τις διαρροές περί κόπωσής του, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε κορυφαίο θέμα συζήτησης στο παρασκήνιο.

Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και βουλευτές της ΝΔ εξέφραζαν ως και χθες την απορία τους τις τελευταίες ημέρες, γιατί ο κ. Καραμανλής άφησε για τόσες ημέρες να δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος του, και ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για να προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση με την οποία θα διέψευδε τις φήμες περί αποχώρησής του σε περίπτωση εκλογικής ήττας, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στη Ζάκυνθο.

Το κλίμα απογοήτευσης που επικρατούσε στο κυβερνών κόμμα ενέτεινε η προχθεσινή συνάντηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με τον κ. Γ.Σουφλιά, για την οποία εξέφραζε έντονη δυσφορία και το Μέγαρο Μαξίμου, διαπιστώνοντας ότι με την πρωτοβουλία αυτή συντηρούνται και κλιμακώνονται σενάρια διαδοχολογίας.

Επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος χαρακτήρισε χθες απολύτως φυσιολογικές τέτοιου είδους συναντήσεις, αρνούμενος να σχολιάσει τους συμβολισμούς και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν. Την ίδια ώρα η πρώην υπουργός κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία συναντήθηκε χθες με τον κ. Καραμανλή, τόνισε αποχωρώντας πως δεν πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ποτέ την πρόθεσή του να αποχωρήσει, ούτε θεωρεί πως δηλώνει κουρασμένος.

Ανεπισήμως όμως συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημείωναν χθες ότι οι δύο υπουργοί θα έπρεπε να αποφύγουν τη συνάντηση σε κοινή θέα, ιδίως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο Πρωθυπουργός δεν είχε ακόμη τοποθετηθεί δημοσίως.

Τόσο η συνάντηση των δύο υπουργών όσο και οι πιέσεις στελεχών της «καραμανλικής» πτέρυγας ανάγκασαν τελικώς τον Πρωθυπουργό να σχολιάσει σήμερα από τη Ζάκυνθο τα σενάρια διαδοχολογίας, ενώ αρχικώς είχε αποφασίσει να τα απαξιώσει, αδιαφορώντας για τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στο παρασκήνιο.

Ετσι λοιπόν αποφάσισε να συμπεριλάβει κατά τη σημερινή ομιλία του μια φράση με την οποία δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί στις προσεχείς εκλογές. Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμανλής θα τονίσει ότι δεν θα κουραστεί ποτέ να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, ενώ νωρίτερα έχει αποφασίσει να κάνει έναν περίπατο στον δρόμο που θα οδηγεί στο μουσικό γυμνάσιο της πόλης, κίνηση που απέφευγε ως τώρα στις περιοδείες του στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk