Από τη σύγκρουση στη συνεργασία κυβέρνηση και ΜΙG

Σφραγίστηκε και με βέρες ο «γάμος» κυβέρνησης και ΜΙG, καθώς χθες ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Α. Βγενόπουλος ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με αφορμή την εξαγορά των εταιρειών της Ολυμπιακής. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μία ώρα και η συζήτηση επεκτάθηκε και στην οικονομική κρίση. «Ο Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.Συζητήσαμε για θέματα που …

Από τη σύγκρουση στη συνεργασία κυβέρνηση και ΜΙG | tovima.gr

Σφραγίστηκε και με βέρες ο «γάμος» κυβέρνησης και ΜΙG, καθώς χθες ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Α. Βγενόπουλος ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με αφορμή την εξαγορά των εταιρειών της Ολυμπιακής. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μία ώρα και η συζήτηση επεκτάθηκε και στην οικονομική κρίση. «Ο Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.Συζητήσαμε για θέματα που αγγίζουν την Ολυμπιακή,τις αερομεταφορές,τον τουρισμό, για θέματα που αφορούν την οικονομία σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της ΜΙG. Οι δύο πλευρές έζησαν το τελευταίο διάστημα μια σχέση μίσους – πάθους, αλλά όλα πλέον δείχνουν ότι με την εξαγορά της Ολυμπιακής θα ακολουθήσει ο «μήνας του μέλιτος», αφού ο κ. Βγενόπουλος όχι μόνο βοήθησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη να παρουσιάσουν μια σημαντική επιτυχία στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αλλά και ο ίδιος παρουσιάστηκε ως σωτήρας ενός ιστορικού ονόματος και μιας αεροπορικής εταιρείας που για χρόνια συνέδεε τον Ελληνισμό με τις πέντε ηπείρους.

Ετσι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο Μέγαρο Μάξιμου κανείς δεν φαινόταν να θυμάται την περίοδο που ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG δεχόταν τα πυρά τού τότε υπουργού Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη για την υπόθεση του ΟΤΕ και η κυβέρνηση κατέθετε τροπολογία που απαγόρευε στην ΜΙG να αποκτήσει άνω του 20% σε εταιρείες που έχουν στην κυριότητά τους ή διαχειρίζονται εθνικά δίκτυα υποδομών χωρίς προγενέστερη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

«Υπέστην άδικη μεταχείριση από τον κ. Αλογοσκούφη. Ουδέποτε θέλησα να αυξήσω το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας μου στον ΟΤΕ πάνω από το 20% και ούτε θέλησα να διεκδικήσω το management. Οι εταιρείες πρέπει να δίδονται σε ελληνικά χέρια και όχι σε ξένα» έλεγε με οργή πριν από λίγο καιρό ο κ. Βγενόπουλος, όταν κατέθετε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της μεταβίβασης του ποσοστού της ΜΙG στον ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom.

Βέβαια το παράδοξο είναι ότι παρά τον «πόλεμο» κυβέρνησης – Βγενόπουλου το φθινόπωρο του 2007 και την τροπολογία που περιόριζε τις εξουσίες του, κανείς δεν είχε τότε «μυριστεί» ότι ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG, όχι μόνο θα κατάφερνε να πωλήσει το ποσοστό του στους Γερμανούς της Deutsche Τelekom, κερδίζοντας περίπου 200 εκατ. ευρώ, αλλά επί της ουσίας «ξελάσπωσε» και την κυβέρνηση στη δύσκολη προσπάθειά της να βρει στρατηγικό σύμμαχο για τον ΟΤΕ.

Υστερα από έναν χρόνο και κάποιους μήνες ο κ. Βγενόπουλος βγήκε και πάλι μπροστά και με περίπου τα χρήματα που κέρδισε από την αγοραπωλησία των μετοχών του ΟΤΕ αγοράζει αντί 177 εκατ. ευρώ την Ολυμπιακή, βγάζοντας για δεύτερη φορά την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση όπου είχε περιέλθει λόγω του άγονου διαγωνισμού.

«Η Ολυμπιακή είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους» δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πλέον ο αντιπρόεδρος της ΜΙG.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Βγενόπουλου ετοιμάζει τα νέα γραφεία της Ολυμπιακής στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ώστε να μπορέσει να οργανωθεί η νέα εταιρεία ώσπου να μετεγκατασταθεί στα γραφεία της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα γραφεία θα είναι έτοιμα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία συνεντεύξεων για την πρόσληψη προσωπικού από τη διοικητική ομάδα που έχει συστήσει η ΜΙG για να λειτουργήσει η νέα εταιρεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk