ΔΕΗ: παραχωρεί 6.500 στρέμματα για καλλιέργειες στη Δ. Μακεδονία

Εκτάσεις 6.500 στρεμμάτων παρεχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης- Φλώρινας) για αγροτικές καλλιέργειες δωρεάν σε δικαιούχους. Επιπλέον, εκχώρησε 150 στρέμματα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η παραχώρηση της χρήσης θα γίνει για διάρκεια 99 ετών, τα έξοδα της παραχώρησης βαρύνουν τη ΔΕΗ, ενώ όσοι πάρουν γη πρέπει να την καλλιεργήσουν μέσα σε πέντε χρόνια. αλλιώς επιστρέφεται στη ΔΕΗ.

ΔΕΗ: παραχωρεί  6.500 στρέμματα  για καλλιέργειες  στη Δ. Μακεδονία | tovima.gr

Εκτάσεις 6.500 στρεμμάτων παρεχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης- Φλώρινας) για αγροτικές καλλιέργειες δωρεάν σε δικαιούχους. Επιπλέον, εκχώρησε 150 στρέμματα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η παραχώρηση της χρήσης θα γίνει για διάρκεια 99 ετών, τα έξοδα της παραχώρησης βαρύνουν τη ΔΕΗ, ενώ όσοι πάρουν γη πρέπει να την καλλιεργήσουν μέσα σε πέντε χρόνια. αλλιώς επιστρέφεται στη ΔΕΗ. Η επιλογή των τελικών δικαιούχων θα γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Εξάλλου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ και η ΒΡ Solar ανακοίνωσαν χθες την ολοκλήρωση φωτοβολταϊκού που θα δώσει «πράσινη» ενέργεια στο Αγιον Ορος. Οι δύο εταιρείες εγκατέστησαν φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 3,4 κιλοβόλτ στη νότια πλευρά του όρους Αθως, στην περιοχή Καυσοκαλύβια, η οποία ανήκει στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Η μονάδα είναι αυτόνομη, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο θα αποθηκεύεται σε μπαταρία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk