Αμεσες διασταυρώσεις στα στοιχεία που υποβάλλονται μέσω του ΤΑΧΙSnet

Αμεσες διασταυρώσεις στα στοιχεία που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά θα πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία από χθες έθεσε σε λειτουργία το σύστημα ΤΑΧΙSnet προκειμένου και εφέτος περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους μέσω Διαδικτύου. Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβληθούν τα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3, ενώ με την ίδια διαδικασία μπορεί να συμπληρωθεί…

Αμεσες διασταυρώσεις στα στοιχεία που υποβάλλονται μέσω του ΤΑΧΙSnet | tovima.gr

Αμεσες διασταυρώσεις στα στοιχεία που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά θα πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία από χθες έθεσε σε λειτουργία το σύστημα ΤΑΧΙSnet προκειμένου και εφέτος περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους μέσω Διαδικτύου. Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβληθούν τα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3, ενώ με την ίδια διαδικασία μπορεί να συμπληρωθεί και η δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9). Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3» και «Ε9» αντιστοίχως.

Για τη χρήση των υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα Τaxisnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα Τaxisnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή www.taxisnet.gr- «Εγγραφή νέου χρήστη».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών ως την παραλαβή των κωδικών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης Ε9 είναι, από το προηγούμενο έτος, ανεξάρτητη από την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Κατά συνέπεια, η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δεν απαιτεί ούτε προϋποθέτει την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9 και αντιστρόφως.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό της πιθανότητας να μην εκκαθαρισθεί. Επίσης, ο πολίτης ενημερώνεται αμέσως για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και, κυρίως, εκτυπώνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις Ε9 μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης δεν συνυποβάλλονται δικαιολογητικά. Ωστόσο τα δικαιολογητικά και οι διάφορες βεβαιώσεις που έχει χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος για να συμπληρώσει τη δήλωση θα πρέπει να τηρούνται στην οικία του, ώστε αν ζητηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο από την Εφορία να προσκομιστούν άμεσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk