«Ανούσια, μικροπολιτική συζήτηση»

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης μετά την ομιλία Καραμανλή στη Ζάκυνθο

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του πρωθυπουργού από τη Ζάκυνθο. Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σχολίασε το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από μια μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί, η αντίδραση του ΣΥΝ. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, εκτίμησε ο ΛΑΟΣ.

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τη Ζάκυνθο, το Σάββατο. Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σχολίασε το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από μια μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί, η αντίδραση του ΣΥΝ. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, εκτίμησε ο ΛΑΟΣ.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και οι πολίτες δεν έχουν την υπομονή να ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι κουρασμένος, αν είναι ή δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και αξιώματα. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει μία κυβέρνηση που να λύνει προβλήματα. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να ενδιαφέρεται για τον απλό Έλληνα πολίτη. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να υπερασπίζεται την Ελλάδα στο εξωτερικό με αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα περισσότερο απο ποτέ αλλαγή πορείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Τα πιο πολλά αντιλαϊκά μέτρα τα είχαν αποφασίσει πριν από την κρίση μαζί με την ΕΕ και τώρα τα ξεφουρνίζουν με πρόσχημα την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα λαϊκά στρώματα».

«Είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε και οι δυο μαζί στην κυβέρνηση θα πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα, για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, για τα εργασιακά δικαιώματα, για το εισόδημα των εργαζομένων» σημειώνει.

Ο Συνασπισμός, από την πλευρά του, σχολιάζοντας την ομιλία του Κ.Καραμανλή, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα την βούλησή του να συνεχίσει και να εντείνει την πολιτική της κρίσης».

«Απέναντι στα τεράστια αδιέξοδα που δημιουργεί αυτή η πολιτική, ο πρωθυπουργός επιλέγει να κρυφτεί πίσω από μια ανούσια, μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί» αναφέρει, επισημαίνοντας:

«Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει το αίσχος της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο, με πρόσχημα την ισότητα των δυο φίλων, το αίσχος της πώλησης της ΟΑ, το αίσχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μείωσης των αποδοχών και των απολύσεων. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση και η ψυχολογική διάθεση του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου. Αυτό που νοιάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα».

«Χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ημέρες ώστε ο πρωθυπουργός να σταματήσει να διολισθαίνει προς την κούραση. Και ύστερα μιλά για διολίσθηση στην παραπολιτική. Παρά την προσπάθεια διάψευσης περί κούρασης, ο κ. Καραμανλής δεν ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ή θα διολισθήσει στην αποστρατεία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk