Δοκιμάζουν τα άοσμα εσώρουχα στο Διάστημα

ΤΟΚΙΟ. Σκοτώνουν τα βακτήρια, απορροφούν το νερό, στεγνώνουν γρήγορα, δεν ηλεκτρίζονται, δεν καίγονται, είναι άνετα και έχουν στυλ. Είναι τα άοσμα εσώρουχα τα οποία δοκιμάζουν ιάπωνες επιστήμονες που ασχολούνται με τη διαστημική έρευνα. Ο Κοΐτσι Γουακάτα, ο πρώτος ιάπωνας αστροναύτης που μένει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δοκιμάζει τα αποκαλούμενα εσώρουχα J-ware τα οποία φοράει εδώ και μία εβδομάδα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει. Ακόμη και ύστερα από εντατική άσκηση, τα εσώρουχα έμειναν στεγνά.

Δοκιμάζουν  τα άοσμα εσώρουχα  στο Διάστημα | tovima.gr

ΤΟΚΙΟ. Σκοτώνουν τα βακτήρια, απορροφούν το νερό, στεγνώνουν γρήγορα, δεν ηλεκτρίζονται, δεν καίγονται, είναι άνετα και έχουν στυλ. Είναι τα άοσμα εσώρουχα τα οποία δοκιμάζουν ιάπωνες επιστήμονες που ασχολούνται με τη διαστημική έρευνα. Ο Κοΐτσι Γουακάτα, ο πρώτος ιάπωνας αστροναύτης που μένει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δοκιμάζει τα αποκαλούμενα εσώρουχα J-ware τα οποία φοράει εδώ και μία εβδομάδα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει. Ακόμη και ύστερα από εντατική άσκηση, τα εσώρουχα έμειναν στεγνά. «Οι άλλοι αστροναύτες ίδρωσαν πολύ,αλλά εγώ καθόλου.Και δεν χρειάζεται να τα κρεμάσεις για να στεγνώσουν» λέει. Η σειρά J-ware θα μειώσει την ποσότητα των ρούχων που χρειάζονται οι αστροναύτες στον Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος δεν διαθέτει πλυντήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk