Απορρίφθηκε η περιοδεία ανά τον κόσμο

«Εξπρές» το ταξίδι της Φλόγας από την Ολυμπία στο Λονδίνο

Το ταξίδι ανά τον κόσμο πριν από τον τελικό της προορισμό της δεν πρόκειται να ξανακάνει η Ολυμπιακή Φλόγα ύστερα από απόφαση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα όσα έγιναν στην περιπλάνησή της από την Ολυμπία έως το Πεκίνο το 2008, με τις διαδηλώσεις για το Θιβέτ, ώθησαν τη ΔΟΕ στην παραπάνω απόφαση με πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Το ταξίδι ανά τον κόσμο πριν από τον τελικό της προορισμό της δεν πρόκειται να ξανακάνει η Ολυμπιακή Φλόγα ύστερα από απόφαση της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα όσα έγιναν στην περιπλάνησή της από την Ολυμπία έως το Πεκίνο το 2008, με τις διαδηλώσεις για το Θιβέτ ώθησαν τη ΔΟΕ στην παραπάνω απόφαση με πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Οι διοργανωτές του 2012, όπως αναφέρεται σε άρθρο του BBC, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν τέτοια πλάνα για εκτός Βρετανίας Λαμπαδηδρομία.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Τζιλμπέρτ Φελί, είπε: «Ύστερα από το 2004, όταν έγινε η πρώτη διεθνής Λαμπαδηρομία, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πιο εύκολο να διεξάγεται εντός την διοργανώτριας χώρας. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες για τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και παράλληλα είδαμε το ρίσκο το 2008 με το να περιφέρεται ανά τον κόσμο. Μένοντας εντός της χώρας που διοργανώνεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε περισσότερο έλεγχο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk