Από 15 ως 29 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Μαΐου. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 29 του μήνα, ενώ εφέτος θα γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και όχι Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει εφέτος για την ανώτατη εκπαίδευση 88.262 θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν περίπου 125.000 άτομα όλων των κατηγοριών. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που …

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Μαΐου. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 29 του μήνα, ενώ εφέτος θα γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και όχι Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει εφέτος για την ανώτατη εκπαίδευση 88.262 θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν περίπου 125.000 άτομα όλων των κατηγοριών. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 1 ως 19 Ιουνίου και για τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 2 ως και 19 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι εξετάσεις αποφοίτων Β΄ κύκλου ημερήσιων Τεχνικών και Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, κατόχων πτυχίου ειδικότητας των πρώην ημερήσιων Τεχνικών Λυκείων και ημερήσιων Ναυτικών Λυκείων θα διενεργηθούν από τις 5 ως τις 12 Μαΐου. Οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια θα γίνουν από τις 16 ως τις 30 Μαΐου. Οι εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)- Ομάδα Α΄ και τα μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄) θα διενεργηθούν εφέτος από τις 26 Μαΐου ως τις 11 Ιουνίου. Ακόμη οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν από τις 27 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου. Τέλος οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Μαΐου θα γίνουν από τις 6 Ιουλίου ως τις 17 Ιουλίου.

– Δεύτερη ημέρα του διαλόγου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας η αυριανή, στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη. Στον διάλογο όμως (σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης και στα αντίστοιχα όργανα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας) επιστρέφει και η ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) που θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τον υπουργό Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλο.

Το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεδριάζει αύριο στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τους όρους συμμετοχής του ΠαΣοΚ στον διάλογο για το Λύκειο και το Εξεταστικό, καθώς και το αίτημα του προέδρου του για μετατροπή του ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη Αρχή, επανέλαβε με επιστολή του προς τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, πρόεδρο του αρμόδιου συμβουλίου (ΣΠΔΕ), ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο όργανο, Ν. Πανάρετος . Εν όψει της νέας συνεδρίασης του συμβουλίου, ο καθηγητής κ. Πανάρετος ζητεί να γνωστοποιηθούν «οι στόχοι τους οποίους θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επιδιώκουν οι όποιες αλλαγές συζητηθούν», έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα της απαραίτητης συναίνεσης. Ζητεί επίσης να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη θέματα όπως: οι αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, η επιβράβευση των εκπαιδευτικών που διακρίνονται, η διαμόρφωση συνθηκών βελτίωσης της ποιότητας και της εικόνας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τη Δευτέρα ο κ. Μπαμπινιώτης θα επισκεφθεί την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk