ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση για τους οδικούς άξονες

Σε πεδίο αντιπαράθεσης επιχειρείται να εξελιχθούν οι νέοι οδικοί άξονες της Αττικής που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά στις 17 Φεβρουαρίου 2009, καθώς χθες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, ύστερα από την τοποθέτηση του εκλεγμένου με τη Νέα Δημοκρατία νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που στην πλειοψηφία τους έχουν εκλεγεί επίσης με τη Νέα Δημοκρατία, αποφάσισαν ότι δημιουργούνται προβλήματα, διότι τα έργα αυτά προωθούνται χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Αντιπαράθεση για τους οδικούς άξονες | tovima.gr

Σε πεδίο αντιπαράθεσης επιχειρείται να εξελιχθούν οι νέοι οδικοί άξονες της Αττικής που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά στις 17 Φεβρουαρίου 2009, καθώς χθες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, ύστερα από την τοποθέτηση του εκλεγμένου με τη Νέα Δημοκρατία νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που στην πλειοψηφία τους έχουν εκλεγεί επίσης με τη Νέα Δημοκρατία, αποφάσισαν ότι δημιουργούνται προβλήματα, διότι τα έργα αυτά προωθούνται χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητεί να επανυποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με πρόσθετα στοιχεία, τα οποία ουσιαστικά οδηγούν τα έργα σε διαφοροποίηση και ανατροπή.

«Δεν προβλέπεται διαδικασία επιστροφής των υποβληθεισών ΜΠΕ από τις νομαρχίες στις αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές με το αίτημα της επανυποβολής, σύμφωνα με τον Νόμο 1650/1986,όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Ν.3010/2002» απάντησε χθες βράδυ το ΥΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις οφείλουν να καταθέσουν εντός της προβλεπομένης από τον νόμο προθεσμίας τις γνωμοδοτήσεις τους, τις οποίες και λαμβάνει υπόψη η αρμόδια περιβαλλοντική αρχή. Αν δεν απαντήσουν μέσα στις προθεσμίες που καθορίζονται από τον νόμο, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μπορεί να χορηγηθεί και χωρίς τις γνωμοδοτήσεις αυτές, αμέσως μετά την παρέλευση της προθεσμίας. Επομένως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής προτείνει, και μάλιστα εντέλλεται κατά παράβαση του νόμου, την επανυποβολή της ΜΠΕ.

Επίσης το ΥΠΕΧΩΔΕ τονίζει ότι είναι ανακριβής ο ισχυρισμός ότι προβλήματα δημιουργούνται «εξαιτίας της προώθησης ενός έργου χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία», αφού υποχρέωση του υπουργείου είναι να υποβληθούν μόνο στις οικείες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις οι ΜΠΕ για δημοσιοποίησηδιαβούλευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk