Ενταση στον ΣΥΝ με πυρά κατά Ανανεωτικών για δημιουργία συντηρητικού μπλοκ

Πολιτική μομφή κατά της στάσης της Αριστερής Μεταρρύθμισης (ΑΡΜΕ), πανεπιστημιακής παράταξης την οποία στηρίζει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, κατέθεσε εν είδει πολιτικής πλατφόρμας χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, αποδοκιμάζοντας τη συνεργασία της με το ΠαΣοΚ, αλλά και με στελέχη της Δεξιάς στη διοίκηση της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός συντηρητικού μπλοκ στα πανεπιστήμια.

Ενταση στον ΣΥΝ με πυρά κατά Ανανεωτικών για δημιουργία συντηρητικού μπλοκ | tovima.gr

Πολιτική μομφή κατά της στάσης της Αριστερής Μεταρρύθμισης (ΑΡΜΕ), πανεπιστημιακής παράταξης την οποία στηρίζει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, κατέθεσε εν είδει πολιτικής πλατφόρμας χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, αποδοκιμάζοντας τη συνεργασία της με το ΠαΣοΚ, αλλά και με στελέχη της Δεξιάς στη διοίκηση της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός συντηρητικού μπλοκ στα πανεπιστήμια. Μάλιστα, μίλησε για ένα πείραμα που προσπερνά τη διάσταση του κεντροαριστερού εγχειρήματος και αποτελεί τον δοκιμαστικό σωλήνα του μεγάλου συνασπισμού για κεντροδεξιό σενάριο. Παράλληλα, ιδιαίτερα επιθετική ήταν η εισήγηση του υπεύθυνου Παιδείας του ΣΥΝ και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας κ. Χρ.Λάσκου («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο»), ο οποίος επιπλέον εξέφρασε την προσωπική του άποψη για αναστολή της κομματικής ιδιότητας των μελών τα οποία μετέχουν στην ΑΡΜΕ. Πάντως, όπως τόνισε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Λάσκος, αυτή η αναφορά του δεν θα μπορούσε να είναι πρόταση προς την Πολιτική Γραμματεία, μια και αρμοδιότητα για τέτοιου είδους διοικητικά μέτρα έχουν οι κομματικές οργανώσεις στις οποίες ανήκουν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ. «Ηταν μια πολιτική τοποθέτηση που ήθελε να δείξει με έμφαση την οριακότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης.Εχει συσσωρευθεί αρνητικό στοιχείο για την πολιτική εικόνα του κόμματος. Εχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια» επεσήμανε ο κ. Λάσκος.

Στόχος της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι να απαξιωθεί πολιτικά η στάση της ΑΡΜΕ η οποία- σύμφωνα και με τη Συσπείρωση (πανεπιστημιακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τη Νεολαία του ΣΥΝ- στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του Πανεπιστημίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή σύσκεψη των πανεπιστημιακών του ΣΥΝ της Αθήνας, αλλά και η πανελλαδική συνάντηση των πανεπιστημιακών του τις επόμενες ημέρες.

Τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας επεσήμαναν ότι η πλειοψηφία δεν απάντησε ούτε στο γιατί η Συσπείρωση έχασε έδρες ούτε στο γιατί αρνήθηκε τις προτάσεις της ΑΡΜΕ για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, αλλά και για πρόγραμμα δράσης με βάση τις θέσεις του ΣΥΝ για την Παιδεία. Οπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας, η πλειοψηφία του ΣΥΝ «ως συνήθως δεν αναζητεί το κακό αποτέλεσμα στην πολιτική γραμμή της, αλλά είτε σε οργανωτικά ζητήματα είτε στον εσωτερικό εχθρόείτε στο ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει…». Επιπλέον, σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ανανεωτική Πτέρυγα αποφάσισε να ψηφίσει «λευκό» στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου- καθηγητών ΑΕΙ
Την πρώτη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας κ. Α.Σπηλιωτόπουλο θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου τα μέλη της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) που αποτελείται από την παράταξη της ΚΙΠΑΝ (Κεντροαριστερά και ΠαΣοΚ), την ΑΡΜΕ (της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού) και την κεντροδεξιά παράταξη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης Επιστημόνων Υγείας.

Η νέα διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ έχει ανακοινώσει ότι επιστρέφει στον διάλογο για την Παιδεία στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου Εθνικής Παιδείας (ΕΣΥΠ), στα οποία και θα καταθέσει σύντομα προτάσεις.Σήμερα όμως συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο διάλογος για τις αλλαγές στα γυμνάσια και στα λύκεια ενώπιον του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας,στο οποίο προεδρεύει ο καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης. Ηδη εκ μέρους του ΠαΣοΚο εκπρόσωπός τουκαθηγητής Ι.Πανάρετος κατέθεσε προτάσεις επί της διαδικασίας και ζήτησε να τεθούν τα θέματα των αξιοκρατικών διαδικασιών στην επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και της επιβράβευσης των εκπαιδευτικών που διακρίνονται.Ο κ.Μπαμπινιώτης από την πλευρά του θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk