Αυξομειώσεις φορολογίας για αγρότες

Αυξημένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες που καλλιέργησαν το προηγούμενο έτος αμπέλια, ελιές βρώσιμες, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια ξερά, ρύζι, αγγούρια θερμοκηπίου. Αντιθέτως, μειωμένη φορολογία θα προκύψει για εκείνους που καλλιέργησαν το 2008 αραβόσιτο, σιτάρι σκληρό, βαμβάκι, πατάτες, ελιές για ελαιόλαδο, ροδάκινα, σταφίδα σουλτανίνα, σύκα νωπά κτλ. Οι τιμές ενοικίασης αγροτικών εκτάσεων, παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε όλους τους νομούς της χώρας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (2004, 2005, 2006, 2007 και 2008) και αυξάνονται κατά 8% και 5% μόνο για τα θερμοκήπια και τους βοσκοτόπους, αντίστοιχα.

Αυξομειώσεις  φορολογίας  για αγρότες | tovima.gr

Αυξημένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες που καλλιέργησαν το προηγούμενο έτος αμπέλια, ελιές βρώσιμες, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια ξερά, ρύζι, αγγούρια θερμοκηπίου. Αντιθέτως, μειωμένη φορολογία θα προκύψει για εκείνους που καλλιέργησαν το 2008 αραβόσιτο, σιτάρι σκληρό, βαμβάκι, πατάτες, ελιές για ελαιόλαδο, ροδάκινα, σταφίδα σουλτανίνα, σύκα νωπά κτλ.

Οι τιμές ενοικίασης αγροτικών εκτάσεων, παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε όλους τους νομούς της χώρας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (2004, 2005, 2006, 2007 και 2008) και αυξάνονται κατά 8% και 5% μόνο για τα θερμοκήπια και τους βοσκοτόπους, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το καθαρό γεωργικό εισόδημα ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης στη φυτική παραγωγή, καθώς και το εισόδημα ζωικής παραγωγής και αλιευμάτων αυξάνεται από 1% ως 3% σε 28 προϊόντα και πάνω από 3% σε έξι προϊόντα, ενώ μειώνεται σε 12 προϊόντα από 1% ως και 25% και παραμένει σταθερό σε 115 προϊόντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk