200 λιγότεροι

Απολύσεις και στη Google λόγω της οικονομικής κρίσης

Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google σχεδιάζει να απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ ώστε να μειώσει τις δαπάνες της και να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google σχεδιάζει να απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ ώστε να μειώσει τις δαπάνες της και να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Η εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές αφορούν θέσεις εργασίας εντός και εκτός ΗΠΑ και θα επηρεάσουν το 1% του εργατικού δυναμικού της, το οποίο ανέρχεται σήμερα στους 20.200 εργαζόμενους.

Οι περικοπές είναι μάλλον ήπιες σε σχέση με τη συρρίκνωση που καταγράφεται στις εφημερίδες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το λιανεμπόριο και άλλους κλάδους, θα μπορούσαν όμως να αποδειχθούν προάγγελος της πρώτης πτώσης στα έσοδα της Google από την είσοδό της στο χρηματιστήριο το 2004.

Πάντως τους τελευταίους 15 μήνες τα έσοδα της εταιρείας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία παρά την κατακόρυφη πτώση στην τιμή της μετοχής της. Η Google κατέγραψε πέρυσι έσοδα 22 δισ. δολαρίων και κέρδη 4,2 δισ.

Η ανακοίνωση για τις νέες απολύσεις έγινε την Πέμπτη, μόλις δύο μήνες αφότου η Google προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε περικοπές. Η αρχή έγινε με τις απολύσεις 200 υπεύθυνων προσλήψεων, ενώ το Φεβρουάριο, η εταιρία έκλεισε το τμήμα ραδιοφωνικών προγραμμάτων καταργώντας έτσι ακόμα 40 θέσεις.

«Η Google έχει γιγαντωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οταν οι εταιρίες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν όλα σωστά, και σίγουρα δεν τα κάναμε (σωστά). Επιπλέον επενδύσαμε υπερβολικά σε κάποιους τομείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τάσεις ανάπτυξης που παρατηρούνταν εκείνη την εποχή» ανέφερε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Όμιντ Κορντεστάνι, αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανακοινώνοντας τις περικοπές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk