music box

Αυτή η συλλογή μού θυμίζει εκείνες τις οντισιόν που τόσο επιτυχημένα αναπαράγουν ταινίες τύπου «Fame», όπου οι κριτές προσπαθούν να κρατήσουν τη σοβαρότητά τους ενώ τα πόδια τους ακολουθούν στα κρυφά τον ρυθμό της χορογραφίας. Κάτι ανάλογο πετυχαίνει λοιπόν η συλλογή του Ρarov Stelar που με τόσο έξυπνο τρόπο επιμελήθηκε ο έμπειρος Ηλίας Ασλάνογλου: επιλέγοντας τις πιο δυνατές δημιουργίες του αυστριακού μουσικού, είτε στις γνωστές εκτελέσεις τους είτε σε σπάνια ριμίξ. Ολες τους αποζητούν το μάξιμουμ των χορευτικών ικανοτήτων μας και την ίδια στιγμή καλύπτουν εγκεφαλικά τις πιο υψηλές απαιτήσεις μας.

Ρarov Stelar- «Τhat Swing- Α Selection Οf Αstounding Βeats & Αmazing Μusic»
Upstar-Sony ΒΜG
Αυτή η συλλογή μού θυμίζει εκείνες τις οντισιόν που τόσο επιτυχημένα αναπαράγουν ταινίες τύπου «Fame», όπου οι κριτές προσπαθούν να κρατήσουν τη σοβαρότητά τους ενώ τα πόδια τους ακολουθούν στα κρυφά τον ρυθμό της χορογραφίας. Κάτι ανάλογο πετυχαίνει λοιπόν η συλλογή του Ρarov Stelar που με τόσο έξυπνο τρόπο επιμελήθηκε ο έμπειρος Ηλίας Ασλάνογλου: επιλέγοντας τις πιο δυνατές δημιουργίες του αυστριακού μουσικού, είτε στις γνωστές εκτελέσεις τους είτε σε σπάνια ριμίξ. Ολες τους αποζητούν το μάξιμουμ των χορευτικών ικανοτήτων μας και την ίδια στιγμή καλύπτουν εγκεφαλικά τις πιο υψηλές απαιτήσεις μας. Από τις πιο επιτυχημένες συλλογές καλλιτέχνη που έχω ακούσει εδώ και καιρό!

Saint Εtienne- «London Conversations- Τhe Βest Οf Saint Εtienne»
Universal

Μια πλήρης συλλογή του βρετανικού συγκροτήματος που έγινε σήμα κατατεθέν της ελαφράς πλευράς της δεκαετίας του 1990 μέσα από μια αλυσίδα εξαιρετικών σινγκλ- ξεκινώντας από την περίφημη διασκευή πoυ έκαναν στο τραγούδι του Νιλ Γιανγκ «Οnly Love Can Βreak Υour Ηeart». Συνέχεια με τα «Νothing Can Stop Us», «Υou΄re Ιn Α Βad Way», «Ρale Μovie» και πολλά άλλα- συνολικά 35 τραγούδια των Βρετανών. Γλυκές συνθέσεις που ταίριαζαν απόλυτα στα φωνητικά της ωραίας Σάρα Κράκνελ και που, ανεξαρτήτως του αν θα μείνουν στην Ιστορία για τις καινοτόμες ιδέες τους, θα καταλαμβάνουν πάντα μια περίοπτη θέση στις συλλογές που ακούμε στο αυτοκίνητο ή τις καλοκαιρινές νύχτες.

Αnnie Lennox- «Τhe Αnnie Lennox Collection»
Sony-ΒΜG

Η σόλο καριέρα της Αννι Λένοξ , αν και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, δεν υπήρξε τόσο σημαντική όσο εκείνη με τους Εurythmics. Ποτέ δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ αντάξιο των δυνατοτήτων της και της φωνής της, όλα τους όμως περιείχαν εξαιρετικές στιγμές- είτε επρόκειτο για διασκευές είτε για δικές της συνθέσεις. Στα δύο CD αυτής της συλλογής βρίσκουμε όλες τις επιτυχίες της σκωτσέζας τραγουδίστριας τα τελευταία 17 χρόνια («Walking Οn Βroken Glass», «Ρrecious», «Why» κ.ά.), ενώ ειδικότερα στο δεύτερο συγκεντρώνονται διάσπαρτες ηχογραφήσεις της, όπως το «Ιnto Τhe West» από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «Ηush, Ηush, Ηush» από το άλμπουμ «Ρossibilities» του Χέρμπι Χάνκοκ ή το «Εv΄ry Τime We Say Goodbye» από το άλμπουμ φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Red Ηot Αnd Βlue». Στα συν και το DVD με τα σχετικά βίντεο.

Τaylor Swift- «Fearless»
Universal

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι μια ακόμη πιτσιρίκα που γνωρίζει τεράστια επιτυχία- για την ακρίβεια…

σαρώνει- στις ΗΠΑ. Σε σχέση με τη Μίλι Σάιρους ή την Κέλι Κλάρκσον είναι αλήθεια ότι έχει περισσότερα να πει, ενώ ο συνδυασμός ώριμης ποπ, ροκ, φολκ και κάντρι που παρουσιάζει, τις περισσότερες φορές πετυχαίνει να ακούγεται αρκετά αληθινός. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει την επέλασή της στην Ευρώπη όπου, όπως φαίνεται, θα γνωρίσει ανάλογη επιτυχία. Τώρα… πόσον καιρό θα καταφέρει να παραμείνει στα πράγματα, δύσκολο να το μαντέψει κανείς…

sakisd@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk