Ευθύνες στην κυβέρνηση

Έντονες οι αντιδράσεις με φόντο την εξομοίωση ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών

Θύελλα αντιδράσεων από φορείς και κόμματα προκάλεσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Ευθύνες ρίχνουν στην κυβέρνηση  ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ τονίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα για να προλάβει την καταδίκη και να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Θύελλα αντιδράσεων από φορείς και κόμματα προκάλεσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου «αφήνει έκθετη την ελληνική κυβέρνηση, η οποία παρενέβη πλημμελώς και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία προκειμένου να αντικρούσει την θεμελιώδη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο».

«Η ΕΕ και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με συνέπεια στο νεοφιλελεύθερο, δημοσιονομικό συντηρητισμό τους με πρόσχημα την ισότητα, καταργούν κάθε κοινωνικό στοιχείο στους όρους, τις προϋποθέσεις και τις ρυθμίσεις ασφάλισης και συνταξιοδότησης, απειλώντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Η ΑΔΕΔΥ ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση, καλώντας την να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα εάν αποδέχεται ότι η ασφάλιση στο Δημόσιο παραμένει κοινωνική ή είναι επαγγελματική.

«Επίσης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών για να μην οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες σε πρόωρη φυγή με διαλυτικό αποτέλεσμα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 2ης Απριλίου.

«Είναι αργά για δάκρυα», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προλάβει την καταδίκη.

Η ίδια δήλωσε πως οι πολίτες είναι οργισμένοι καθώς καλούνται να πληρώσουν για «πράξεις, παραλείψεις και ολιγωρίες μιας παραπαίουσας και κουρασμένης κυβέρνησης».

Εχθρική και αντιλαϊκή χαρακτηρίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το ΚΚΕ, ζητώντας την απόρριψή της από το σύνολο των εργαζομένων.

«Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί ενώ γνώριζαν τις αποφάσεις της ΕΕ συμφωνούσαν και τις υλοποιούσαν ψηφίζοντας αντιασφαλιστικούς νόμους», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τους «αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εντάσσεται στο σχεδιασμό κλιμάκωσης της επίθεσης στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και προνοιακά δικαιώματα με νέα χειρότερα μέτρα, όπως απαιτεί η ΕΕ και όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk