Από 15 ως 29 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Μαίου.

Από 15 ως 29 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις | tovima.gr

Με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Μαίου. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 29 του μήνα, ενώ εφέτος θα γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και όχι Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει εφέτος για την ανώτατη εκπαίδευση 88.262 θέσεις τις οποίες θα διεκδικήσουν περίπου 125. 000 άτομα όλων των κατηγοριών.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 1 έως 19 Ιουνίου και για την Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 2 μέχρι και 19 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι εξετάσεις αποφοίτων Β΄ κύκλου ημερήσιων Τεχνικών και Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, κατόχων πτυχίου ειδικότητας των πρώην ημερήσιων Τεχνικών Λυκείων και ημερήσιων Ναυτικών Λυκείων θα διενεργηθούν απο τις 5 έως τις 12 Μαίου.

Οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια θα γίνουν απο τις 16 έως τις 30 Μαίου. Οι εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) – Ομάδα Α΄ και τα μαθιήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ & Β΄) θα διενεργηθούν εφέτος απο τις 26 Μαίου έως τις 11 Ιουνίου.

Ακόμη οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα οπλοκληρωθούν απο τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Τέλος οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Μαίου, θα γίνουν απο τις 6 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk