Σε βαθιά ύφεση οι ΗΠΑ

Με ρυθμό-ρεκόρ 6,3% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία στο τέλος του 2008

Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας 25ετίας συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008, κάνοντας ανάγλυφο το πλήγμα που έχει δεχτεί από την ύφεση. Η μείωση του ΑΕΠ έφτασε το 6,3% και πιθανότατα συνεχίζει και σήμερα στο ίδιο μοτίβο…

Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας 25ετίας συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008, κάνοντας ανάγλυφο το πλήγμα που έχει δεχτεί από την ύφεση.

Η μείωση του ΑΕΠ στο τέλος του προηγούμενου έτους έφτασε το 6,3% και πιθανότατα οι ΗΠΑ συνεχίζουν ακόμη και σήμερα στο ίδιο μοτίβο.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έκαναν ένατο συνεχόμενο ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, αυξανόμενες κατά 655.000, στο δυσθεώρητο αριθμό των 5,56 εκατομμυρίων.

Το γεγονός υποδεικνύει ότι οι αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει αδύναμη, παρόλο που ορισμένοι μακροοικονομικοί δείκτες έχουν εκπλήξει, δίδοντας καλύτερη εικόνα από εκείνη που αναμενόταν.

Οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες τους, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της πτώσης των τιμών των ακινήτων και της μείωσης των επενδύσεων.

Τα γεγονότα αυτά, με τη σειρά τους, εξαναγκάζουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν την παραγωγή τους και τις θέσεις εργασίας.

Ο φαύλος αυτός κύκλος διατηρεί την αμερικανική οικονομία σε ύφεση για δεύτερο στη σειρά χρόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk