Στις 31 Μαρτίου απολογείται ο συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη

Μετά την προσεχή Τρίτη 31 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί ο στενός συνεργάτης του κ. Αρ.Παυλίδη κ. Π.Ζαχαρίου, αναμένονται τα νεότερα σχετικά με την αποστολή ή μη της δικογραφίας από τον 20ό τακτικό ανακριτή κ. Απ.Ζαβιτσάνο στη Βουλή για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Αιγαίου στην υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση. Χθες ο κ. Ζαχαρίου προσήλθε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις υπερασπιστικές θέσεις του.

Στις 31 Μαρτίου  απολογείται  ο συνεργάτης  του Αρ. Παυλίδη | tovima.gr

Μετά την προσεχή Τρίτη 31 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί ο στενός συνεργάτης του κ. Αρ.Παυλίδη κ. Π.Ζαχαρίου, αναμένονται τα νεότερα σχετικά με την αποστολή ή μη της δικογραφίας από τον 20ό τακτικό ανακριτή κ. Απ.Ζαβιτσάνο στη Βουλή για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Αιγαίου στην υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση.

Χθες ο κ. Ζαχαρίου προσήλθε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις υπερασπιστικές θέσεις του.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι οι δύο επισκέψεις του στο γραφείο του κ. Μανούση είχαν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που υποστηρίζει ότι είχαν ο καταγγέλλων εφοπλιστής.

Επιπλέον προτίθεται να ζητήσει από τον ανακριτή τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βίντεο που έχει καταθέσει ο κ. Μανούσης θεωρώντας ότι είναι πιθανόν το επίμαχο οπτικό υλικό να αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανούσης έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα εκβιασμού από τον στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη, ο οποίος, όπως είπε, του ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά προκειμένου να δρομολογηθούν πλοία της εταιρείας του στην άγονη γραμμή. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ. Παυλίδης έχει παρουσιάσει τα γεγονότα με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Δεν δέχεται ότι υπήρξε εκβιασμός του κ. Ζαχαρίου στον κ. Μανούση και επισημαίνει το γεγονός ότι η αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε το έναυσμα για τη διενέργεια δικαστικής έρευνας στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk