Ευέλικτη εργασία, αντίο σύνταξη

Oι ευέλικτες μορφές εργασίας, που προσλαμβάνουν πλέον τη μορφή επιδημίας στη χώρα μας, μετά και την πρωθυπουργική ενθάρρυνση, δεν πλήττουν μόνο τις πενιχρές μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων, αλλά επηρεάζουν άμεσα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς επιμηκύνουν τον χρόνο ως τη συνταξιοδότηση. Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που προκλήθηκε ύστερα από σχετικό ερώτημα του υφυπουργού Οικονομίας κ. Ν.Λέγκα για το καθεστώς των εργαζομένων με σχέση εργασίας …

Ευέλικτη εργασία, αντίο σύνταξη | tovima.gr

Oι ευέλικτες μορφές εργασίας, που προσλαμβάνουν πλέον τη μορφή επιδημίας στη χώρα μας, μετά και την πρωθυπουργική ενθάρρυνση, δεν πλήττουν μόνο τις πενιχρές μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων, αλλά επηρεάζουν άμεσα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς επιμηκύνουν τον χρόνο ως τη συνταξιοδότηση. Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που προκλήθηκε ύστερα από σχετικό ερώτημα του υφυπουργού Οικονομίας κ. Ν.Λέγκα για το καθεστώς των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου και αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, καθιστά απολύτως σαφές ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν «κερδίζουν» μισθολογικά κλιμάκια, όπως συνέβαινε ως σήμερα, με βάση τον συνολικό χρόνο παραμονής τους στην υπηρεσία, αλλά μόνο με βάση τις ώρες που εργάστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο χάνουν χρήματα από τους ήδη πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουν, αλλά επιμηκύνεται και ο χρόνος ως τη συνταξιοδότηση.

Ηαπόφαση, που είναι απολύτως βέβαιον ότι θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο με εγκύκλιό του συνιστά σε όλους τους δημόσιους φορείς να περικόπτουν τις μισθολογικές αποδοχές των μερικώς απασχολουμένων εργαζομένων. «Για τη νόμιμη χορήγηση στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου μερικής απασχόλησης» αναφέρεται στην εγκύκλιο «του αμέσως επόμενου μετά το εισαγωγικό μισθολογικού κλιμακίου δεν αρκεί η συμπλήρωση ενός έτους ή δύο ετών υπηρεσίας,όπως ισχύει για τον αντίστοιχο κλάδο τακτικών υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, αλλά, με δεδομένο ότιο χρόνος εργασίας του παραπάνω προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 20 ώρες εβδομαδιαίως, απαιτείται η συμπλήρωση αυτού του χρόνου (ένα έτος) μετά την τήρηση της οριζόμενης στο άρθρο 15 παρ.3 του Ν. 3205/2003 διαδικασίας». Η διαδικασία αυτή προβλέπει αναγνώριση για μισθολογική εξέλιξη «τόσου χρόνου,όσου προκύπτει από το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των ωρών εργασίας διά του αριθμού των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης,που ισχύει για τον αντίστοιχο κλάδο των τακτικών υπαλλήλων».

Ω ς τώρα οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης εντάσσονταν στα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο παραμονής τους στην εργασία και όχι με βάση τις ώρες εργασίας, καθώς θεωρούνταν μόνιμο προσωπικό, αν και εργάζονταν με περιορισμένο ωράριο. Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα δεδομένα ανατρέπονται πλήρως: Για την ένταξη σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο ή τη συνταξιοδότηση θα απαιτείται διπλάσιος χρόνος για τους εργαζομένους που εντάσσονται στο καθεστώς της μερικής απασχόλησης, ανεξαρτήτως αν είναι μόνιμοι ή όχι. Η απόφαση αυτή, που είναι απολύτως βέβαιον ότι θα εκληφθεί ως «υπόδειγμα» και για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, απομακρύνει δραματικά κάθε προοπτική συνταξιοδότησης των μερικώς απασχολουμένων εργαζομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk