ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Αναψε φωτιές η συνεργασία Ανανεωτικών- ΠαΣοΚ στα ΑΕΙ

Δ εν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη η ηγεσία του ΣΥΝ την «πρόκληση», όπως χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου τη συνεργασία στελεχών και μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας με το ΠαΣοΚ στη διοίκηση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, η επιστροφή του σήμερα από την ευρωπαϊκή περιοδεία «θα δώσει τέλος,είτε καλό είτε κακό,στη νοσηρή κατάσταση διαφωνιών»…

Αναψε φωτιές η συνεργασία  Ανανεωτικών- ΠαΣοΚ στα ΑΕΙ | tovima.gr

Δ εν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη η ηγεσία του ΣΥΝ την «πρόκληση», όπως χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου τη συνεργασία στελεχών και μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας με το ΠαΣοΚ στη διοίκηση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, η επιστροφή του σήμερα από την ευρωπαϊκή περιοδεία «θα δώσει τέλος,είτε καλό είτε κακό,στη νοσηρή κατάσταση διαφωνιών» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξελίξεων που «θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο». Ο… μεγάλος συνασπισμός Ανανεωτικών του ΣΥΝ, ΠαΣοΚ αλλά και δεξιών στα πανεπιστήμια έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, λαμβάνοντας μηνύματα από το… Παρίσι. Σημειώνουν ότι αυτό προστίθεται στις επαναλαμβανόμενες και συνεχείς αντιρρήσεις που προβάλλουν με οξύτατο τρόπο στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας σε όποια απόφαση και αν λαμβάνει η ηγεσία και η πλειοψηφία του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται εξοργισμένος με το τελευταίο και πιο «σοκαριστικό επεισόδιο», όπως χαρακτηρίζουν τη στάση της ΑΡΜΕ (Αριστερή Μεταρρύθμιση- πρόσκειται στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ) στα πανεπιστήμια να συνεργαστεί με πανεπιστημιακούς του ΠαΣοΚ σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της πανεπιστημιακής παράταξης την οποία στηρίζει επισήμως η Κουμουνδούρου (Συσπείρωση- πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ). Σύμφωνα με όσα έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε στενούς συνεργάτες του, «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ποντάρουν στην ήττα, δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να γκρινιάζουν για τα πάντα,να διαφωνούν χωρίς ταυτόχρονα να έχουν εποικοδομητικό ρόλο». Η ιστορία με την ΠΟΣΔΕΠ «δεν θα περάσει στο ντούκου» τονίζεται. Πάντως χθες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειοψηφία των μελών της ενέκρινε ως βάση συζήτησης την ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό πλαίσιο που θέτει, σε αντίθεση με τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που την απέρριψαν ως «αντιευρωπαϊκή». Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε χθες και θα συνεχιστεί αύριο με την παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk