ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Ψύλλος στον κόρφο της

Προσωπικά ουδόλως με απασχολεί αν ο Πρωθυπουργός αισθάνεται κουρασμένος. Πρόβλημά του. Οπως δεν με απασχολούσε παλαιότερα όταν αισθανόταν ενοχλημένος, στενοχωρημένος, θυμωμένος, θορυβημένος και δεν ξέρω τι άλλο. Με απασχολεί πολύ όμως αν μια φράση που είπε ή δεν είπε ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ικανή για να αρπαχτεί η μισή κυβερνητική παράταξη με την άλλη μισή. Και με απασχολεί αν οι (όποιες) προσωπικές διαθέσεις τού εκάστοτε Πρωθυπουργού μετατρέπονται σε πολιτικό ζήτημα.

Προσωπικά ουδόλως με απασχολεί αν ο Πρωθυπουργός αισθάνεται κουρασμένος. Πρόβλημά του. Οπως δεν με απασχολούσε παλαιότερα όταν αισθανόταν ενοχλημένος, στενοχωρημένος, θυμωμένος, θορυβημένος και δεν ξέρω τι άλλο.

Με απασχολεί πολύ όμως αν μια φράση που είπε ή δεν είπε ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ικανή για να αρπαχτεί η μισή κυβερνητική παράταξη με την άλλη μισή. Και με απασχολεί αν οι (όποιες) προσωπικές διαθέσεις τού εκάστοτε Πρωθυπουργού μετατρέπονται σε πολιτικό ζήτημα. Διότι αυτό σημαίνει ότι η χώρα στερείται ουσιαστικής πολιτικής.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, προκύπτει ένα συμπέρασμα: ότι η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να ηττηθεί προτού χάσει στις κάλπες! Και ότι ο βασικότερος αντίπαλός της δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά ο εαυτός της. Διότι μια παράταξη η οποία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά προτού ακόμη στηθούν οι κάλπες καλύτερα να μην κατέβει καν στις εκλογές- θα γλιτώσει και τα έξοδα…

Επί της ουσίας, η αστεία αυτή υπόθεση θα ήταν απλώς αστεία αν δεν αποκάλυπτε δύο πράγματα:

Πρώτον, το χαμηλό ηθικό, τα χαμηλά ανακλαστικά και την ακόμη πιο χαμηλή αυτοπεποίθηση των ανθρώπων που διοικούν τη χώρα. Και χωρίς ηθικό, χωρίς ανακλαστικά, χωρίς αυτοπεποίθηση, πώς θα χειριστούν πράγματα πολύ σοβαρότερα από μια φράση που είπε ή δεν είπε ο αρχηγός τους;

Δεύτερον, το ανύπαρκτο περιεχόμενο της εξουσίας τους. Αποδεικνύεται τώρα ότι η πολυδιαφημισμένη «νέα διακυβέρνηση» που επαγγελλόταν ο Καραμανλής δεν περιείχε κανένα σχέδιο για τον τόπο. Δεν ήταν παρά μια προσωπική φιλοδοξία που συνάντησε στην πορεία της κάποιες άλλες προσωπικές φιλοδοξίες. Και τώρα που το αντικείμενο της φιλοδοξίας εξέλιπε, δεν έχουν το κουράγιο να παλέψουν ούτε καν για τη διατήρηση της εξουσίας.

Ακόμη και αυτά όμως ελάχιστο ενδιαφέρον θα είχαν αν αφορούσαν μόνο τη ΝΔ. Ηδη διάφοροι τζιτζιφιόγκοι υποδύονται τους δελφίνους και τα δελφινάκια, έτοιμοι να αρπαχτούν στην πρώτη ευκαιρία- πλάκα θα έχει το θέαμα, όταν έλθει η ώρα του…

Αφορούν όμως και τον τόπο. Κι εδώ τα πράγματα μπερδεύονται δυσάρεστα. Διότι αν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι στη ΝΔ που ασχολούνται με τη διαδοχή του Καραμανλή, είναι προφανές ότι δεν ασχολούνται με τη βασική δουλειά τους που είναι η διακυβέρνηση.

Και η δύσμοιρη αυτή διακυβέρνηση αρκετά ταλαιπωρείται ήδη, εμπλεκομένη στα μικροκομματικά παιχνίδια της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των υπολοίπων. Σκεφθείτε τώρα να μπλέξει και στα εσωκομματικά της ΝΔ. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της!

jpretenteris@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk