Γκ. Μπράουν: «Ο αντιπληθωρισμός είναι μακροπρόθεσμα πιο επικίνδυνος από τον πληθωρισμό»

Γκ. Μπράουν: «Ο αντιπληθωρισμός είναι μακροπρόθεσμα πιο επικίνδυνος από τον πληθωρισμό» | tovima.gr

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal, δήλωσε σήμερα ότι, μεσοπρόθεσμα, ο αντιπληθωρισμός αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από τον πληθωρισμό.

«Μεσοπρόθεσμα, θεωρώ ότι υπάρχει ανησυχία για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον αντιπληθωρισμό και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Μπράουν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιό από τα δύο συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει η Διάσκεψη της G20 να επικεντρωθεί στην επέκταση του παγκοσμίου εμπορίου και στη θέσπιση διεθνών οικονομικών κριτηρίων.

«Πράγματι πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε, καθώς το εμπόριο αρχίζει να περνά κρίση, είναι ότι οι χώρες θα καταφύγουν στον προστατευτισμό και θα λάβουν ανάλογα μέτρα που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ανάκαμψη», είπε ο Μπράουν.

Για την G20, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν αναμένεται να αφιερώσει πολύ χρόνο στα πιθανά οφέλη ενός νέου, διεθνούς νομίσματος.

«Δεν νομίζω ότι, απ΄όλα τα θέματα (που θα έχουμε προς συζήτηση) στη Διάσκεψη, θα έχουμε συζήτηση διάρκειας για το αν θα πρέπει, σε αυτή τη φάση, να δημιουργήσουμε ένα διεθνές νόμισμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες με μεγάλα αποθέματα, όπως η Κίνα, που τα κρατούν για μια μελλοντική κρίση, θα πρέπει να σκεφτούν μια άλλη προσέγγιση στο θέμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk