Διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Μεγάλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές έναν 27χρονο άνεργο από τη Σκωτία ο οποίος μένει στο Ηράκλειο Κρήτης και έναν 29χρονο ζαχαροπλάστη στους Αμπελοκήπους και εμπλεκόμενους εκατοντάδες χρήστες του Ιnternet αποκαλύφθηκε χθες. Κατά τη διάρκεια ψηφιακής έρευνας που έγινε στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εικονικό δωμάτιο επικοινωνίας (chat room) με την ονομασία «Κids-Τhe-Light-Οf-Οur-Lives » («Παιδιά-Το-Φως-Της-Ζωής-Μας»), στο οποίο η είσοδος ήταν δωρεάν και γινόταν μέσω ενός ειδικoύ προγράμματος το οποίο έπρεπε ο χρήστης να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.

Διακινούσαν  υλικό παιδικής  πορνογραφίας | tovima.gr

Μεγάλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές έναν 27χρονο άνεργο από τη Σκωτία ο οποίος μένει στο Ηράκλειο Κρήτης και έναν 29χρονο ζαχαροπλάστη στους Αμπελοκήπους και εμπλεκόμενους εκατοντάδες χρήστες του Ιnternet αποκαλύφθηκε χθες.

Κατά τη διάρκεια ψηφιακής έρευνας που έγινε στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εικονικό δωμάτιο επικοινωνίας (chat room) με την ονομασία «Κids-Τhe-Light-Οf-Οur-Lives » («Παιδιά-Το-Φως-Της-Ζωής-Μας»), στο οποίο η είσοδος ήταν δωρεάν και γινόταν μέσω ενός ειδικoύ προγράμματος το οποίο έπρεπε ο χρήστης να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Στο δωμάτιο αυτό καθημερινά εκατοντάδες άτομα από όλον τον κόσμο διακινούσαν μεταξύ τους σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα κάποιοι από αυτούς είχαν πρόσβαση σε ζωντανές μεταδόσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (βιασμοί). Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα παιδιά προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να δει κάποιος χρήστης τους βιασμούς παιδιών έπρεπε να καταβάλει, χρησιμοποιώντας την πιστωτική του κάρτα, ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ 2-8.000 ευρώ. Στη συνέχεια, του έστελναν έναν ειδικό κωδικό πρόσβασης και έτσι μπορούσε να δει τα βίντεο. Για ανάλογη υπόθεση στο παρελθόν είχαν συλληφθεί από ξένες διωκτικές αρχές ο διαχειριστής και χρήστες του συγκεκριμένου δωματίου. Ωστόσο αμερικανοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι «επανήλθαν στην ενεργό δράση» και ειδοποίησαν τις υπηρεσίες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και αυτή της Ασφαλείας Αττικής, για να εξετάσουν αν κάποια από τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών τούς οδηγούσαν στις χώρες τους.

Ετσι, κατά την ψηφιακή ανάλυση που έκαναν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής διαπιστώθηκε ότι δύο από τα άτομα που έμπαιναν στο συγκεκριμένο chat room βρίσκονταν στο Ηράκλειο Κρήτης και στους Αμπελοκήπους. Επίσης, όπως ανέφεραν, από την ως τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει οι δύο κατηγορούμενοι να ήταν ανάμεσα στους θεατές των βιασμών ανηλίκων.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη διότι στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή βρέθηκαν αρχεία με παιδική πορνογραφία, ενώ για τον δεύτερο- που δεν είχε στον υπολογιστή του ανάλογο υλικό – σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέντε σκληρούς δίσκους υπολογιστή και πολλά CD και DVD που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk