ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΚΚΕ: «Πάρτε θέση για τις τοποθετήσεις του Θ. Πάγκαλου»

Την επίσημη τοποθέτηση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ ζήτησε χθες η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις «αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κ. Θ.Πάγκαλου. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για «τις επανειλημμένες, προκλητικές,ανοίκειες τοποθετήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, στις οποίες- πέρα από τα όρια της φυσιολογικής πολεμικής αντιπαράθεσης-…

ΚΚΕ: «Πάρτε θέση για τις τοποθετήσεις του Θ. Πάγκαλου» | tovima.gr

Την επίσημη τοποθέτηση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ ζήτησε χθες η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις «αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κ. Θ.Πάγκαλου. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για «τις επανειλημμένες, προκλητικές,ανοίκειες τοποθετήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, στις οποίες- πέρα από τα όρια της φυσιολογικής πολεμικής αντιπαράθεσης- προβαίνει συχνά ο κ.Θόδωρος Πάγκαλος,ηγετικό στέλεχός σας».

Οπως τόνισε η κυρία Παπαρήγα, απευθύνεται στον κ. Παπανδρέου για δύο από τις «πολλές απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Πάγκαλου που ξεπερνούν τη συνηθισμένη ή έστω ακραία κριτική και τις επισημαίνει στον κ. Παπανδρέου μήπως και δεν τις έχει υπόψη «λόγω του φόρτου της απασχόλησής σας». Η μια δήλωση αφορούσε την εκτίμηση ή την υπόνοια ότι ο χώρος του ΚΚΕ βάζει γκαζάκια ενώ πρόσφατα, στο συνέδριο για τη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι αν το ΚΚΕ νικούσε το 1949 τότε θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Ελληνες και ένα μέρος μελών και στελεχών του.

Η κυρία Παπαρήγα υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο ευθύνης στην πολιτική αντιπαράθεση, «που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με λογοκρισία ή κάτι σχετικό». Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, όπως αναφέρει στην επιστολή, όταν η πολεμική προς το ΚΚΕ «αντιγράφει, μιμείται ή και οικειοποιείται την πάλαι ποτέ αντικομμουνιστική υστερία, μισαλλοδοξία του παρελθόντος, που χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος, τις κυβερνήσεις, τον θρόνο,για να στείλουν πατριώτες κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις εξορίες και στα Μακρονήσια,με τις ευλογίες των ηγεσιών και των υπηρεσιών των ΗΠΑ».

Η απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου στην επιστολή της κυρίας Παπαρήγα αναμένεται να δοθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος όταν ρωτήθηκε σχετικώς εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όσα είπε καταγράφηκαν σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του Γρηγόρη Φαράκου στο Ναύπλιο, απ΄ όπου όπως τόνισε, απουσίασε το επίσημο ΚΚΕ. Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος έσπευσε να προσθέσει ότι οι χειρότεροι αντικομμουνιστές είναι η γραμματέας του ΚΚΕ και η ηγετική ομάδα του Περισσού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk