Η Deutsche Τelekom αποφασίζει για το δίκτυο οπτικών ινών

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΔΣ του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμη προέβη χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθηγητής κ. Ν.Αλεξανδρίδης , αποδίδοντάς του ουσιαστικά ευθύνες για την παρέμβαση της Deutsche Τelekom στις αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας, και συγκεκριμένα του υπουργείου Μεταφορών, σε ό,τι αφορά το δίκτυο οπτικών ινών. «Ο κ.Βουρλούμης εξυπηρετεί πια τα συμφέροντα των Γερμανών και προς τούτο θα πρέπει να στηθεί ένας ανδριάντας …

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΔΣ του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμη προέβη χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθηγητής κ. Ν.Αλεξανδρίδης , αποδίδοντάς του ουσιαστικά ευθύνες για την παρέμβαση της Deutsche Τelekom στις αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας, και συγκεκριμένα του υπουργείου Μεταφορών, σε ό,τι αφορά το δίκτυο οπτικών ινών. «Ο κ.Βουρλούμης εξυπηρετεί πια τα συμφέροντα των Γερμανών και προς τούτο θα πρέπει να στηθεί ένας ανδριάντας του στη Βόννη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η οποία είχε θέμα τη νέα εκστρατεία προώθησης της ευρυζωνικότητας, την οποία θα ξεκινήσει η Επιτροπή εντός των ημερών.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή ερώτηση σχετικά με το «πάγωμα» της διαδικασίας της ανάπτυξης του δικτύου του ΟΤΕ, το οποίο συζητήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ΟΤΕ- Deutsche Τelekom στη Γερμανία. Οπως επισημάνθηκε, η ανάπτυξη του δικτύου θα σταματήσει ωσότου η κυβέρνηση αποφασίσει τι θα κάνει με το δίκτυο οπτικών ινών, γνωστό και ως Fiber Τo the Ηome. Ο κ. Αλεξανδρίδης, αναφερόμενος σε αυτή την κίνηση ΟΤΕ- DΤ, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν μια ξένη ιδιωτική επιχείρηση να εκβιάζει την κυβέρνηση μιας άλλης χώρας επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτόν να ματαιώσει τη δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών». «Αν αυτό δεν υλοποιηθεί», κατέληξε, «τότε ο ΟΤΕ- Deutsche Τelekom θα παραμείνει η μόνη εταιρεία που θα διαθέτει δίκτυο πρόσβασης στην Ελλάδα».

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρίδη, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης εξακολουθεί να υποτιμά τον ρόλο της ΕΕΤΤ ως ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, διαφωνεί συνεχώς με αυτήν και μάλιστα έχει ζητήσει και επίσημα την κατάργησή της.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Βόννη στο πλαίσιο παρουσίασης των συνεργειών μεταξύ ΟΤΕ και DΤ, ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις τόσο για το μέλλον του δορυφόρου Ηellas Sat όσο και για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο οπτικών ινών. Ειδικότερα, για το δίκτυο οπτικών ινών, όπως εξήγησε ο κ. Βουρλούμης, οι σχετικές επενδύσεις έχουν «παγώσει» διότι ο ΟΤΕ και η Deutsche Τelekom αναμένουν το νέο, τροποποιημένο σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, καθώς το προηγούμενο δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του ΟΤΕ. Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΕΤΤ έναντι του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΟΤΕ «δεν είναι ελεύθερος να διαμορφώσει τιμολογιακή πολιτική, ενώ έχει τιμωρηθεί με υπέρογκα πρόστιμα, ακόμη και σε προϊόντα τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση» και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « στον Οργανισμό έχουν επιβληθεί τα περισσότερα πρόστιμα απ΄ ό,τισε όλους μαζί τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης, εξαιρουμένης της Πολωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk